Love&Sex

4 pitanja koja bi trebala postaviti svojem partneru

O odluci, ostatak života provesti s jednom osobom, treba dobro razmsliti. Prema riječima stručnjaka, ovo su 4 pitanja koja se treba obavezno postaviti prije braka.

Poznati izraz 'hladne noge' prije vjenčanja ne dolazi bezveze. Često nakon zaruka sve ide jako brzo i odjednom se nalaziš ispred oltara. Što je inače spontano, romantično i vrlo uspješno može na kraju završiti jako loše.

Upravo iz tog razloga, psiholozi i stručnjaci za veze, su za Washington Post, kao dio istraživanja, skupili ukupno 13 pitanja za sretne parove koje si trebaju postaviti prije sklapanja braka.. Mi smo izdvojili 4 najvažnija.

Ove četiri stvari treba razjasniti, prije nego što se krene prema oltaru:

1. Želimo li imati djecu?

Pitanje o djeci je, prema istraživanju, vrlo bitno kada je riječ o 'sretni zauvijek'. Ono što možda nije bitna tema u trenutku vjenčanja, kasnije može postati problemom. Ako nakon godinu dana braka jedan partner izjavi „Mislim da ne želim imati djecu“, dok drugi ima veliku želju, lako je moguće doći do prve krize u braku.

2. Voliš li moje roditelje?

Loši uvjeti za dugoročnu vezu su, prema psiholozima, loši i nedovoljno čisti odnosi sa roditeljima partnera. Na nesuglasice zbog roditelja se večina ispitanika istraživanja žalila. U vezi je jako bitno da ste jedan tim i to ćeš jedino postići ako tvoj partner točno zna na čemu je s tvojim roditeljima i članovima obitelji.

3. Na što zajedno trošite novce i jesu li moji dugovi automatski i tvoji?

Kada su u pitanju financije, prema stručnjacima, parovi odmah trebaju postaviti jasna pravila. „Parovi bi trebali biti istog mišljenja kada je riječ o financijskoj sigurnosti i preuzimanju rizika“, kaže odvjetnik za razvode Frederick Hertz. Ono što je na početku veze možda bilo „Lako ćemo mi to“, kasnije može dovesti do ozbiljnih problema, pogotovo kada se kod partnera razilaze mišljenja o finacijama i raspolaganju s novcima.

4. Koliko ti je bitan sex?

Prije nego što se upustimo u avanturu brak, treba saznati od partnera koliko mu je važan sex u vezi, tvrde savjetnici za brak. Ovo pitanje je bitno da na kraju ne čuješ rečenice poput: „Volim sex u troje“, „Sviđa mi se tvoj brat“ ili „Volio bih svingati“.

Photo: Thinkstock

Komentari 0