Love&Sex

10 komplimenata koje baš svaka žena voli čuti

Muškarci dobro znaju da je zavesti ženu prilično teško (i često može otići u totalno pogrešnom smjeru ), ali ipak postoje neke stvari koje svaka od nas uvijek voli čuti...

Ah, taj ljudski ego je komplicirana stvar. Mora biti njegovan i poliran što je češće moguće. Ali čak i sasvim lijep kompliment može imati kobne posljedice ako je pogrešno formuliran. Recimo, riječi poput "Danas izgledaš baš lijepo...“ mogu se interpretirati sa "Znači li to da inače izgledam loše?!“. Savršen kompliment je onaj koji dolazi spontano u trenutku i koji dolazi iz srca. Treba zaobići temeljni obrambeni stav jedne osobe, pogoditi živac i uhvatiti pravo vrijeme.

Naravno da jedan poput „Wow, tvoja guza stvarno izgleda sjajno u trapericama!“ također može laskati, ali opet, takvi komplimenti se mogu činiti plitkima. No, postoji 10 komplimenata koji su kao glazba za uši većini žena - a nas zanima, kako tebi zvuče?

1. Mirišeš dobro
Da ti se koža naježi! Zamisli kako ležite jedno pored drugoga, a on iznenada kaže da voli tvoj miris. Postoji li išta ljepše? 

2. Način na koji se smiješ/ kosu stavljaš iza uha / si dodiruješ nos/ na koji razmišljaš je tako sladak!
Pokazuje da svaka malena gesta privlači pozornost i da se one navike koje mi same ni ne primjećujemo smatraju simpatičnima. Šarmantno!

3. S tobom se može pričati o svemu.
Možda te gleda samo kao prijateljicu, ali, ruku na srce, ovo je jedan vrlo lijep kompliment.

4. Ukusna si.
Posebno ga se voli čuti u određenim intimnim situacijama...;)

5. Svi muškarci u ovoj prostoriji te gledaju...
Uh, kako ovo godi egu! Jednostavno, osjećaš se željeno i privlačno. Jedan savjet za muškarce koji čitaju: kada ćeš stajati u nekom redu, prišapni svojoj dragoj da je drugi muškarci pogledavaju.

6. Rado sam kod tebe...
Mmmm, ako se to još kombinira s „S tobom se najbolje mogu opustiti!“ ... to je nešto najbolje!

7. Wow, kuhaš bolje od moje mame!
Zajedničko kuhanje zbližava ljude i stvara vrlo osobnu atmosferu. To ne znači, naravno, da svaki dan morate zajedno kuhati, ali dati nekome kompliment na temelju njegove vještine kuhanja uvijek će razveseliti kuhara!

8. Najljepša si mi bez šminke!
Prirodnost uvijek dobro prolazi. Ali, žene koje se rado šminkaju mogu reagirati vrlo osjetljivo na ovaj kompliment. Cure, evo jedan mali savjet: prihvatite ga i nemojte odmah reagirati ljutito. On zaista nije time mislio ništa loše.

9. Volim tvoju obitelj/prijatelje. 
Nije samo lijep kompliment, već i znak da je netko zainteresiran za tebe i tebi važne ljude.

10. Drugačija si od drugih.
Stalno se prilagođavamo okolini i drugima. Savršen posao, savršen izgled itd. No, jako je dobar osjećaj kada netko uoči i voli različite aspekte tvog karaktera, i tvoje mane i tvoje vrline! 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0