Life&style
Don't Worry Darling

Za 10 dana počinje Venecijanski filmski festival, na ovih 11 filmova treba obratiti pozornost

  • 79. Venecijanski filmski festival od 31. kolovoza do 10. rujna prikazat će mnoštvo zanimljivih filmova, ali i ugostiti mnoštvo slavnih osoba
  • Venecijanski filmski festival ima dokazane rezultate u isporuci kandidata za Oscara
  • Donosimo ti popis od 11 izvrsnih filmova na koje treba obratiti pozornost ove godine

Venecijanski filmski festival često iznjedri kandidate za Oscara. Prošle godine, postava za legendarnu prezentaciju uključivala je nade za najbolje filmove 'Dina' i 'The Power of the Dog' ('Šape pasje'), kao i 'Spencer', 'The Lost Daughter' ('Mračna kći') i 'Parallel Mothers' ('Paralelne majke'), a tri glavne glumice - Kristen Stewart, Olivia Colman i Penélope Cruz, bile su kandidatkinje za najbolju glumicu. 

Možda vas zanima Film 'My Mother’s Wedding’ spojio je Scarlett Johansson i Siennu Miller, a režira ga njihova kolegica Rubrika Stars Stars

Uoči premijerne večeri u Veneciji 31. kolovoza, baci oko na 11 filmova na koje definitivno treba obratiti pozornost.

'White Noise' ('Bijeli šum')

Počet ćemo s Noahom Baumbachom, čiji je prvi projekt nakon 'Bračne priče' ova luda adaptacija romana Dona DeLilla o profesoru (Adam Driver) i njegovoj ženi (Greta Gerwig) čiji su životi ugroženi toksičnim događajem u zraku. Očekuj dijaloge oštre poput žileta i udarce egzistencijalnog straha.

'Bardo'

Ovo je poluautobiografski film, koji prati putovanje novinara i dokumentarista kući u Meksiko kako bi se uhvatio ukoštac s obiteljskom krizom. Uzimajući u obzir autorov status vjernog favorita za Oscara (osvojio je kipiće za najboljeg redatelja za svoja posljednja dva igrana filma, 'Birdman' iz 2014. i 'Povratnik' iz 2015.), sve je moguće.

'Blonde' ('Plavuša')

Nakon više od desetljeća dopisivanja, preinačavanja i vrtložnih kontroverzi, evokativna drama Andrewa Dominika konačno stiže na velike ekrane, s Anom de Armas u ulozi Marilyn Monroe koja se bori nositi s bljeskom svjetla reflektora. Dodaj Bobbyja Cannavalea kao njezinog drugog muža, Joea DiMaggia; Adrien Brody kao njezin treći muž, Arthur Miller; pedantan proizvodni dizajn; zapanjujući kostimi; i blistavu kinematografiju, imate potencijalnog sezonskog dobitnika  nagrada.

'The son' ('Sin')

Nastavak Floriana Zellera na srcedrapateljni film 'Otac' još je jedno kinematografsko tumačenje jedne od njegovih drama koje su hvaljene od strane kritike: priče o nasilniku, kojeg glumi šarmantni Hugh Jackman, čiji je idilični život sa svojom partnericom i bebom preokrenut dolaskom njegove bivše žene i depresivnog sina tinejdžera. Dodajmo još i zvjezdanu postavu: Laura Dern, Vanessa Kirby i Anthony Hopkins, čija je majstorska izvedba u dugometražnom debiju redatelja osigurala Oscara za najboljeg glumca.

'Don't Worry Darling' ('Ne brini, draga')

Zaluđivač uma u boji slatkiša smješten u utopijsku komunu u kalifornijskoj pustinji, psihološki chiller Olivije Wilde vidi Florence Pugh i Harryja Stylesa kao savršen par iz 50-ih čija se neobuzdana strast jedno prema drugom pretvara u sumnjičavost kad se prvi počne bojati da nešto zlokobno vreba ispod njihovog bezbrižnog postojanja. Pripremi se za strahove, trzanje, veličanstvene interijere, spektakularnu modu i Chrisa Pinea kao prijetećeg mozga iza cijele operacije.

'The Eternal Daughter' ('Vječna kći')

Česte suradnice i doživotne prijateljice Joanna Hogg i Tilda Swinton ponovno se ujedinjuju u ovoj zadivljujućoj misteriji koju je producirao Martin Scorsese, a koja opisuje putovanje umjetnice i njezine starije majke natrag u oronuli dvorac koji je nekoć bio njihov dom. Dok dugo zakopane tajne izlaze na vidjelo, progoni ih njihova prošlost i sve što su ostavili iza sebe.

'Bones and All' ('Kosti i sve')

Luca Guadagnino unosi svoj lirski, slikarski dodir u upečatljiv roman Camille DeAngelis o paru lutalica koji se upuštaju u kanibalizam, zaljubljuju se i kreću na epsko putovanje po zemlji. Glavnu ulogu preuzima Taylor Russell, koja se probila iz 'Wavesa', uz pomoć vječnog srcolomca Timothéea Chalameta, u njegovoj prvoj suradnji s redateljem nakon 'Call Me By Your Name'.

'The Wale' ('Kit')

Od 'Hrvača' do 'Crnog labuda', opsjednutost Darrena Aronofskog dramatičnim fizičkim transformacijama oduvijek je bila očita, ali njegova posljednja drama prikazuje onu najzapanjujuću do sada: metamorfozu Brendana Frasera u povučenog učitelja engleskog koji pati od teške pretilosti. Nakon što je izgubio kontakt sa svojom kćeri tinejdžericom (Sadie Sink) te nakon što je napustio svoju obitelj zbog ljubavnika koji je kasnije umro, što ga je natjeralo da se prejeda od boli, pokušava ponovno izgraditi svoj odnos s njom u pokušaju da se iskupi.

'Tar'

Prvi film Todda Fielda (tri puta nominiran za Oscara u 16 godina) ovo je priča o slavnoj dirigentici, koju glumi Cate Blanchett, koju nekoliko dana dijeli od snimanja novog djela koje će svoju karijeru podići do uzbudljivih novih visina. Njegov zagonetni teaser bio je dovoljan da poveća očekivanja.

'Master Gardener' 

Legendarni scenarist i redatelj Paul Schrader ne pokazuje znakove usporavanja. Dokaz? Kad stigne na Lido kako bi primio svog Zlatnog lava za životno djelo, autor će također premijerno prikazati svoj zadivljujući novi kriminalistički triler. U središtu je Joel Edgerton, kao titularni hortikulturist čiji mu poslodavac (Sigourney Weaver) naredi da uzme njezinu problematičnu pranećakinju (Quintessa Swindell) kao šegrta, što je potez koji ima katastrofalne posljedice za sve uključene.

Zvijezde koje su se posvađale sa šefovima Možda vas zanima 10 filmskih zvijezda koje su se žestoko (po)svađale sa svojim šefovima Rubrika Stars Stars

'The Banshees of Inisherin' 

Apsurdna tragikomedija koja se odvija na vjetrovitim obroncima, plažama i pubovima zapadne Irske, studija karaktera Martina McDonagha smještena u 20-e postavlja Colina Farrella i Brendana Gleesona kao dva prijatelja koji se nađu u slijepoj ulici kada potonji iznenada prekine kontakt s bivšim. Njegova odluka izaziva raskol u cijelom gradu i, na kraju, pad u nasilje koje odjekuje Irskom građanskom ratu, koji bjesni u pozadini.

Photo: Pr

Komentari 0