Life&style
albina

Velika nepravda u Rotterdamu: Albina oduševila nastupom, ali nije se plasirala u finale Eurovizije!

  • Albina je oduševila suverenim nastupom u polufinalu Eurovizije u Rotterdamu ali nije se plasirala u finale 
  • Sjajna hrvatska predstavnica sasvim je nezasluženo ostala izvan prvih 10 finalista
  • Nastup Splićanke zapalio je društvene mreže, svi su je hvalili, ali to očito nije bilo dovoljno

Dugo već nije bilo ovakve euforije oko Eurovizije kao što je to slučaj ove godine. I, ne, nije razlog globalna pandemija i godina dana stanke Eurosonga, već odlična hrvatska predstavnica Albina s pjesmom "Tick-Tock", koja je vratila uzbuđenje među domaće fanove.

Ipak, Albina se nije plasirala među prvih 10 predstavnika koji će nastupiti u subotnjem finalu. Veliko je to razočaranje za hrvatske fanove, koji su nakon odličnog Albininog nastupa bili uvjereni u finale. Čak i u mnogo veći rezultat. 

Albina je u polufinalu nastupila deseta po redu, a sigurno je ostavila jedan od boljih dojmova od svih 16 izvođača prvog polufinala. Publiku je oduševila i scenskim nastupom u atraktivnom kostimu Juraja Zigmana, ali i dominantnim i suveremnim ponašanjem na stageu. O vokanim sposobnostima ne moramo posebno govoriti, znamo kako dobro zvuči Albina u izvedbi pjesme "Tick-Tock": Nije se prestrašila, trema je bila minimalna pa je tako njezin sveukupni nastup zapalio društvene mreže.

Albina Grčić | Autor: Soeren Stache/DPA/PIXSELL Soeren Stache/DPA/PIXSELL Nastup Albine Grčić u Rotterdamu

Odmah po završetku nastupa javljali su se brojni fanovi, čak i glazbeni stručnjaci, svi su redom hvalili Albininu izvedbu i odmah prognozirali mjesto u finalu. Neki su fanovi u komentarima išli toliko daleko da su ovaj nastup proglasili jedan od najboljih hrvatskih na Euroviziji ikad. Ali, onda potom - hladan tuš! 

Voditelji su prozivali finaliste nasumičnim odabirom, ali Hrvatsku nisu pročitali.

U finale su se plasirale Norveška, Izrael, Rusija, Azerbajdžan, Malta, Litva, Cipar, Švedska, Belgija i Ukrajina.

I doista je to jedno veliko razočaranje i velika nepravda, pogotovo kad se poslušaju neke uistinu inferiornije pjesme od Albinine. "Tick-tock" možda nije bio kandidat za pobjedu na Euroviziji, ali pjesma i Albinin nastup sigurno su bolji od barem polovice navedenih finalista. I zbog toga je ovo vjerojatno jedna od većih nepravdi na Euroviziji posljednjih godina.

Albina, glavu gore, ti si oduševila svoje hrvatske fanove i za nas si ti pobjednica!

Photo: None

Komentari 0