Life&style

'Djevojka iz močvare': U kina stiže željno iščekivana adaptacija bestselera New York Timesa

  • U kina stiže najiščekivaniji triler ovog ljeta 'Djevojka iz močvare' (Where the Crawdads Sing)
  • Uspješnica New York Timesa američke spisateljice Delie Owens prodana je u više od 10 milijuna primjeraka te je ekranizirana uz pomoć vrhunske filmske ekipe
  • Soundtrack filma potpisuje i Taylor Swift koja je, oduševljena knjigom, htjela sudjelovati u filmu

'Djevojka iz močvare' knjiga je američke spisateljice Delije Owens iz 2018. godine koja je odmah pri izlasku osvojila čitatelje, međutim kada ju je oskarovka Reese Witherspoon preporučila svome književnom klubu knjiga je brzo dospjela na prvo mjesto popisa bestselera New York Timesa te je prodana u više od 12 milijuna primjeraka. Knjiga se toliko svidjela Witherspoon da smo zahvaljujući njenoj produkcijskoj kući Hello Sunshine dobili i filmsku adaptaciju ovog hit-trilera, a film od 18. kolovoza imamo prilike gledati u Cineplexx kinima

Glavni lik utjelovila je zvijezda serije 'Normal People'

Djevojka iz močvare priča priču o Kyi, napuštenoj djevojci koja je odrasla u opasnim močvarama Sjeverne Karoline gdje su ribe, ptice, rakovi i biljke bili njezina obitelj. Naravno, život glavne junakinje privlačio je glasine u malome mjestu, izolirajući pametnu i snalažljivu Kyu iz lokalne zajednice. Privučena dvojicom mladića iz grada, Kya se napokon otvara novom i zapanjujućem svijetu, međutim kada je jedan od njih pronađen mrtav, društvo ju smjesta označi kao glavnu osumnjičenu. Kako se slučaj razvija, presuda o tome što se zapravo dogodilo postaje sve nejasnija, prijeteći da će razotkriti mnoge tajne koje su ležale skrivene u močvari.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Djevojka iz močvare

Glavnog lika, Kyu, utjelovila je Daisy Edgar-Jones, zvijezda serije 'Normal People', koja je prošlog vikenda na filmskog festivalu u Locarnu primila prestižnu Leopard Club nagradu, a film je prikazan na open-air projekciji pred gotovo 7000 gledatelja. Između ostalog, upečatljive uloge u ovom hvaljenom trileru ostvarili su Taylor John Smith i Harris Dickinson te David Russell Strathairn. Svakako treba izdvojiti Joju Regina koja je odglumila lik Kye iz mlađih dana.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Djevojka iz močvare

Taylor Swift napisala baladu za film

Nakon posljednjeg trailera Taylor Swift je objavila cijelu verziju naslovne pjesme filma pod nazivom 'Carolina'. Oduševljena knjigom te saznajući da se priprema filmska adaptacija, Taylor je zaželjela sudjelovati u soundtracku te je napisala ovu baladu. Pjesma je sadržajem i pričom opjevana iz perspektive Kye te su korišteni akustični instrumenti koji su tipični za američki folklor iz vremena
radnje filma. Nije ni čudno da se 'Carolina' odlično uklopila u atmosferu te svidjela gledateljima, ali i obožavateljima Taylor Swift.

 | Autor:

Popularnosti filma pridonijela je jedna vijest 

Ono što je dodatno povećalo zanimanje oko filma i stvorilo još veću misteriju je informacija da je spisateljica Delia Owens prošlog mjeseca tražena zbog ispitivanja u vezi s neriješenim slučajem umorstva, baš kao i njen lik u knjizi. 

Naime, Owens je za vrijeme života u Africi, gdje je studirala zoologiju i proučavala divlje životinje, zajedno sa svojim suprugom bila na glasu kao akrtivistica protiv krivolovaca. U to vrijeme je u zambijskom Nacionalnom parku smrtno stradao navodni krivolovac, a Owens je, čini se, na neki način imala veze sa slučajem. ABC News je čak imao reportažu o stradavanju krivolovca, a Owensovi su brzo nakon toga otišli iz Afrike u Ameriku i nisu se nikad vratili natrag.

No, čini se kako je film ponovno pobudio zanimanje zambijskih vlasti oko starog slučaja. Iako je od ovog događaja prošlo 26 godina, zambijski dužnosnici kažu da je vrijeme da se Owens i njezina obitelj vrate i odgovore na njihova pitanja. Iako je autorica odlučno zanijekala bilo kakvu upletenost, vlasti navodno vjeruju da je ona potencijalno važan svjedok koji bi mogao pomoći u rješavanju misterija. 

Sve ovo još je više razbuktalo misterij oko filma. 'Djevojka iz močvare' definitivno je triler koji jedva čekamo pogledati jer kao što slogan filma kaže - tajne su zakopane ispod površine. 

 

Photo: Instagram @lela.design

Komentari 0