Life&style 14. siječnja 2022.

Recept za čokoladni tart od lješnjaka: manje od 100 kalorija po komadu!

Čokoladna pita s lješnjacima
Instagram@jordiepieface.
  • Grickanje bez grižnje savjesti - s ovim receptom to više nije pusta želja
  • Naime, ovaj čokoladni tart od lješnjaka svakako moraš probati, jer jedan komad ima manje od 100 kalorija
  • Donosimo ti recept za kolač koji ćeš ubuduće sigurno često pripremati 

Žudnja za slatkim tijekom dijete: lako je doći u iskušenje nešto prigristi. Ovaj će recept razveseliti sve koji žele smršavjeti! Naime, ovaj čokoladni tart od lješnjaka ne samo da zadovoljava želju za slatkim, nego je i savršeno malokaloričan, u skladu s dijetom. Teško je povjerovati, ali istina je: jedan komad ima manje od 100 kalorija! Pogledaj kako pripremiti niskokaloričnu poslasticu:

Sastojci:

Za biskvit:

• 30 g bademovog ili integralnog brašna

• 10 g proteina u prahu, okus čokolade

• 10 g kakaa za pečenje

• 30 g nemasnog svježeg sira

• 1 bjelance

• 3 g praška za pecivo

• 30 g zaslađivača po izboru, npr. stevije, eritritola

Savjet: umjesto proteinskog praha možeš koristiti dvostruku količinu kakaa za pečenje!

Za kremasti nadjev:

• 250 g nemasnog svježeg sira

• 100 g krem sira

• 1 jaje

• 15 g praška za puding od čokolade

• 5 g kakaa za pečenje

• 5 g mljevenih lješnjaka

• malo sladila po izboru

Za ukras:

• Ferrero Rocher kuglice, zgnječene

• mljeveni lješnjaci

Možda vas zanima... Ovo želiš isprobati! Aromatična torta od vruće čokolade savršenstvo je za tvoj svečani stol Rubrika Life&style Life&style

Priprema

1. Pomiješaj brašno, kakao za pečenje, proteinski prah i prašak za pecivo. Zatim dodaj sir, bjelance i zaslađivač pa miješaj dok ne nastane fleksibilno tijesto. Ako je tijesto grudasto, po potrebi možeš dodati malo mlijeka.

2. Obloži tijestom kalup za pečenje (15 cm). Peci na 200 stupnjeva u pećnici (gore/dolje) oko 10 minuta.

3. U međuvremenu pripremi nadjev: miješaj sir, krem sir, jaje, puding u prahu, kakao za pečenje, mljevene lješnjake i malo zaslađivača dok ne dobiješ glatku smjesu.

4. Kad je podloga tarta pečena i ohlađena, stavi na nju kremu i zagladi je. Zatim peci tart oko 30 minuta na 175 stupnjeva u zagrijanoj pećnici (gore/dolje). 

5. Za ukras možeš po tartu posuti mljevene lješnjake i zdrobljene „Ferrero Rocher“ kuglice.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    nije loša torta