Life&style
Zdrave slastice

Ovih 5 slatkiša dopušteno je jesti čak i ako želiš smršavjeti, od njih se nećeš debljati

  • Je li slatko zabranjeno tijekom dijete? Da te odmah utješimo: NIJE!  
  • Na primjer, u ovim ukusnim i brzim slasticama možeš uživati bez grižnje savjesti
  • Mousse od čokolade i avokada ili smrznuti jogurt s bobičastim voćem zvuče dosta dobro

Mnogi dijetu povezuju sa zabranama i relativno malo zadovoljstva. To će se od sada promijeniti! Naime, ako želiš da dijeta ima trajni učinak, moraš je nastaviti i držati dugo bez ikakvih problema - bez gladovanja. Zdrava prehrana raznolika je i lako je se držati ako su jela koja jedeš ukusna. 

Na primjer, poput ovih ukusnih, zdravih slastica…

Keksi od jabuka

Za kekse od jabuka jednostavno nareži jabuku na tanke ploške, premaži je kremom od orašastih plodova, npr. od kikirikija ili badema, a zatim pospi s malo grožđica, kokosovih pahuljica, nasjeckanih orašastih plodova ili pahuljica tamne čokolade. Zdrava grickalica koja je izvrsna i za doručak! Usput: orašasti plodovi izuzetno su korisni u prehrani, jer ne sadrže samo golemu količinu hranjivih sastojaka, nego su i vrlo zasitni te pružaju trajnu energiju.

Možda vas zanima Misliš da biraš zdravije zamjenjujući šećer medom? Evo nekoliko podataka... Rubrika Life&style Life&style

Mousse od čokolade i avokada

Pjena od čokolade također se smije jesti? Svakako, a čak je i zdrava, jer sadrži kremasti avokado! Potrebno ti je:

• 1 zreli avokado

• 1 zrela banana

• 4 žlice kakaa

• 3 žlice kokosovog ulja

• 100 ml bademovog mlijeka

Jednostavno stavi sve sastojke u blender dok ne dobiješ kremastu masu. Stavi u hladnjak i pospi s nekoliko bobica ako želiš.

Slatke kokice

Kokice su također savršene dijetne slastice, jer su vrlo malokalorične. Za više okusa, primjerice, možeš napraviti kokice s karamelom ili maslacem od kikirikija, tako što ćeš ih preliti s time dok su još vruće. Nakon toga odmah možeš uživati u grickanju. 

Prvo su svi za njom poludjeli, a onda ustvrdili: ovo je najgora dijeta

Smrznuti jogurt s bobičastim voćem

Svježi smrznuti jogurt savršen je desert kada se zaželiš sladoleda! Za to ti nije potreban ni aparat za sladoled:

• 500 g jogurta (što je masniji, to je kremastiji, ali naravno i manje zdrav)

• neki zdravi zaslađivač, poput eritritola ili meda

• po želji: vanilija, cimet...

Pomiješaj sve sastojke u posudi dok ne postanu kremasti. Zatim stavi u zamrzivač na oko četiri sata i miješaj svakih pola sata kako kristali leda ne bi bili preveliki. Gotovi zamrznuti jogurt trebao bi biti kremast, ali još uvijek dovoljno zamrznut. Prije posluživanja ponovno promiješaj i uživaj u desertu posutom bobičastim voćem, pistacijama ili pahuljicama kokosa.

Voćni sorbet

Želiš li još sladoleda? Onda svakako isprobaj ovaj voćni sorbet od manga! Naravno, možeš koristiti i drugo voće.

Za sorbet od manga, zreli mango jednostavno nareži na kockice te otkloni koru s pomoću žlice. Zatim stavi u zamrzivač na najmanje četiri sata. Dodaj 100 ml vode i žlicu meda ili svog omiljenog zaslađivača u blender pa gotovu smjesu stavi u zamrzivač na još sat vremena. Ukusan i zdrav voćni sorbet je spreman!

Možda vas zanima Pogreške pri mršavljenju: Ovako baš nikada ne bi trebala započeti dijetu! Rubrika Life&style Life&style
Photo: Sebastian Coman Photography/Unsplash

Komentari 0