Life&style

"Neka on prvo govori, sigurno ima važnije stvari na umu od vas"... Priručnik za supruge iz bivše Jugoslavije je tragikomičan

  • Prije 64 godine, točnije 1955. godine tiskan je priručnik za žene pod nazivom 'Kućna ekonomija'
  • Pronašli smo par savjeta za žene koji nas u današnje vrijeme samo jako dobro zabavljaju
  • "Njegov dan je bio dosadan i treba mu malo zabave, a vaša je dužnost da se pobrinete za to"

Iako nam su nam danas ovi savjeti za žene smiješni, vjerujemo da mladim djevojkama i ženama u to vrijeme nije bilo do smijeha te su u većini bili shvaćani vrlo ozbiljno.Ovaj priručnik, tiskan 1955. na području bivše Jugoslavije, pokazuje kakav je bio položaj žena na ovim prostorima prije 65 godina i moramo priznati kako nam, u današnje doba, izgleda pomalo zastrašujuće. 
 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram

Pomalo bizarni savjeti su glasili ovako:

Pripremajte večeru na vrijeme. Planirajte je ujutro ili dan ranije kako bi vašeg supruga dočekao ukusan obrok kad se vrati s posla. Tako ćete mu dati do znanja da ste mislili na njega dok je on radio, ali i da brinete za njegove potrebe. Većina muškaraca je gladna kad se vrati s posla, a priprema njegova omiljenog jela ispunit će njegovu potrebu za toplom dobrodošlicom. 

PRIPREMITE SE ZA MUŽA

Odmorite se 15 minuta prije njegovog dolaska kući jer ćete tako biti svježi kad on stigne. Popravite šminku, stavite traku za kosu i izgledajte svježe. Vaš suprug je proveo puno vremena s ljudima umornim od posla. Budite vesela i zanimljiva za njega. Njegov dan je bio dosadan i treba mu malo zabave, a vaša je dužnost da se pobrinete za to. 

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram

Možda vas zanima Ovo su urnebesni savjeti za pronaći muža iz 1958. godine Rubrika Life&style Life&style

SMANJITE BUKU

Kad se vaš suprug vrati s posla, isključite sve kućanske aparate i recite djeci da se i ona utišaju. Budite sretni što ga vidite. Toplo mu se nasmijte i pokažite iskrenu želju da mu udovoljite. Poslušajte ga. Iako mu možda morate reći mnogo toga, nemojte to učiniti neposredno nakon njegovog dolaska kući. Neka on prvo govori, sigurno ima važnije stvari na umu od vas. 

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram

NE OMETAJTE GA

Ne žalite se ako vaš muž dođe doma kasno navečer ili ako želi ići nekud navečer bez vas. Umjesto prigovaranja pokušajte razumjeti pod koji je on pritiskom zbog posla. Kad je kod kuće, sigurno se želi odmoriti i opustiti. Ne postavljajte mu nepotrebna pitanja i ne sumnjajte u njegov integritet i njegovu sposobnost prosuđivanja. Ne zaboravite da je on gospodar kuće i kao takav će uvijek provoditi svoju volju, pošteno i pravedno. 

ZAPAMTITE, DOBRA ŽENA ZNA GDJE JOJ JE MJESTO.

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka

Možda vas zanima Ludo zabavno! Pronašli smo seks-savjete za mlade žene iz 1894. godine Rubrika Love&Sex Love&Sex
Photo: Profimedia/Instagram

Komentari 0