Life&style 08. lipnja 2021.

'Moja tajna je: manje pranja. Ne stavljam dezodorans, nemam četku za kosu, a umivanje samo troši vrijeme'

Moja tajna je u manje pranja
Instagram. Naše higijenske navike još uvijek se nisu vratile u normalno stanje, štoviše, najnovije istraživanje pokazalo je da se polovica ljudi ne tušira svakodnevno.
  • Iako smo svi tijekom lockdowna prali ruke više od Lady Macbeth, većina nas postala je pomalo lijena kada je riječ ohigijeni ostatka tijela
  • "Tajna mog uspjeha leži u manje pranja jer je pranje gubljenje vremena", izjavila je Britanka Kate Wills
  • OK, kad smo bili kod kuće možda smo se tuširali rjeđe ili preskočili jutarnje pranje zubiju, ali sad kad se opet družimo više, grlimo... 

Naše higijenske navike još uvijek se nisu vratile u normalno stanje, štoviše, najnovije istraživanje pokazalo je da se polovica ljudi ne tušira svakodnevno. Kate Willis je svakako jedna od njih, a za Sun je rekla "Nikad ne nosim dezodorans, ne posjedujem četku za kosu i mislim da umivanje masovno troši vrijeme".

Čak i prije lockdowna, uvijek je pomalo izmicala sapunu. "Više volim dugo vruće kupnje u kadi od tuširanja - ali ne svaki dan. Kad sam imala uredski posao, uvijek bih izdvojila 20 minuta više vremena tijekom tuširanja, a sad kad radim od kuće, često dođe večer a da još nisam oprala zube. Perem kosu jednom tjedno (bog blagoslovio suhi šampon), a ako ne vježbam ili nije tako vruće, trudim se izbjegavati dezodorans", povjerila se Kate za The Sun.

Starenje kože ne možeš zaustaviti, ali ga možeš usporiti - evo kako

"Kad god prijateljima otkrijem ove higijenske navike, šokirani su ili užasnuti. Sjećam se kad je partner ostao prespavati kod mene i zgražao se što nemam fen za kosu. Mislila sam da je najbolje ne spominjati da ne posjedujem ni četku za kosu." Naime, Kate živi u uvjerenju da je pranje, brijanje, stavljanje losiona ili dezodoransa te čišćenje zubnim koncem veliko gubljenje vremena i novca. Zapravo je sigurna da je tajna njezinog uspjeha leži u što manje pranja. "Kad me ljudi pitaju kako imam vremena napisati ovu kolumnu s malom bebom, obično se nasmijem", kaže Kate. Ali, tajna njezine produktivnosti nisu buđenja u 5 sati nego što manje vremena provedenog u obavljanju higijene.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Shared post on

(Official Site) arablionz on CBS All Access

Možda vas zanima... Tuširati se ujutro ili navečer - što je zdravije? Otkrivamo ti prednosti jednog i drugog Rubrika Life&style Life&style

"Znam da sam vjerojatno prljavija od većine ljudi"

"No, nemojte me krivo shvatiti, nisam postala jedna od onih koja govori o tome da se kosa "samoočišćuje" i kako svi imamo "prirodna ulja". Ali, nikad mi nitko nije rekao da smrdim (možda su samo pristojni). Također, vjerujem da upotreba previše proizvoda i kemikalija na našoj koži zapravo može učiniti da ona izgleda gore", kazala je Kate.

Možda vas zanima... Kasno si se ustala i ne stigneš se istuširati? Nema veze, ovih 7 trikova spasit će ti dan Rubrika Beauty Beauty

Do ovog je zaključka došla nakon što je trošila velike svote novca na otmjenu njegu kože i još uvijek nije postigla zavidne i blistave rezultate. Prošlog ljeta, u svojoj knjizi Clean, autor James Hamblin opisao je kako je napustio konvencionalno tuširanje prije nekoliko godina i sada se ispire običnom vodom svakih nekoliko dana. Prema njegovim riječima, postoje znanstveni dokazi da previše pjene oštećuje mikrobni sloj kože, a može dovesti i do alergija i stanja kože poput ekcema.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Shared post on

Clio Awards 2017: arablionz the world's best TV commercials

5 stvari koje se mogu dogoditi s tvojim tijelom ako se prestaneš prati sa sapunom

"I to se ne odnosi samo na naša tijela - sjećam se da je prije nekoliko godina izvršni direktor Levi'sa svima rekao da traperice nikada ne treba prati, a nedavno je Stella McCartney izjavila da "nije ljubitelj" pranja odjeće. Dakle, smatram da je tuširanje vlastita briga o sebi i da malo prljavštine nikada nikome ne škodi. Ne bismo trebali osuđivati ​​druge ljude zbog njihovih navika pranja", zaključila je Kate.

Komentari 0