Lifestyle 3364 prikaza 23. travnja 2019.

Koliko često doista moraš čistiti hladnjak? I kako to najbolje učiniti?

Instagram/Nives Celzijus.

  • Budi iskrena: kada si zadnji puta temeljito očistila hladnjak? Otkrit ćemo ti koliko često ga trebaš čistiti
  • Unutrašnjost hladnjaka savršeni je okoliš za razvoj štetnih mikroorganizama
  • Ako ćeš se držati jednog savjeta, trebat će ti desetak minuta da počistiš cijeli hladnjak

Pranje pećnice, čišćenje prozora ili lustera. Postoje neki neugodni kućanski poslovi koje bismo najradije zauvijek izbjegavale. Međutim, tvom hladnjaku dobro bi došlo čišćenje! OK, znamo da redovito izbaciš namirnice koje više nisu za upotrebu, ali kada si doista zadnji puta dobro očistila hladnjak? Proljetno čišćenje nudi pravu priliku konačno počistiti ljepljive ili posušene mrlje u hladnjaku. 

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

Ovo će biti dovoljno 

Niske temperature u hladnjaku ne brinu se samo za to da naše jelo ostane svježe – nažalost, nudi i savršeni životni prostor za bakterije i druge štetne mikroorganizme. Zato stručnjaci preporučuju da ne čekaš dok se pojavi prljavština, nego redovito – barem jednom mjesečno – očisti temeljito hladnjak. Ako ćeš se držati tog savjeta, trebat će ti desetak minuta da počistiš cijeli hladnjak – jer nećeš trebati čistiti prljavštinu koja se nakupljala šest mjeseci ili više. 

via GIPHY

Kako pravilno očistiti hladnjak 

Prije nego počneš s čišćenjem, trebaš pospremiti hladnjak. U najboljem slučaju nemoj isti dan raditi veliku kupovinu namirnica – one koje su u hladnjaku mogu kratko ostati na sobnoj temperaturi. Kao sredstvo za čišćenje koristi puno tople vode i deterdžent za pranje posuđa. Važno je koristiti nove krpe i nemoj zaboraviti oprati sve uglove - na kraju sve dobro prebriši suhom krpom. 

Komentari 0