Life&style

Super jednostavan recept za prefinu zebra tortu koja će te stajati manje od 30 kuna

  • Čak i ako nisi profesionalka u pripremi slastica, ovu tortu pripremit ćeš bez puno muke
  • Namirnice za pripremu ove torte neće te previše stajati, a oduševit ćeš sve oko sebe
  • Otkrivamo ti vrlo precizan recept uz kojeg ne možeš pogriješiti 

Tko kaže da ukusne torte nužno moraju biti i skupe? Kako bismo ti dokazali da to nije tako, pronašli smo odličan recept za tzv. zebra tortu koja će te koštati manje od 30 kuna, a zadovoljit će gotovo svačije nepce. Plus, vrlo je jednostavna za pripremu pa nećeš sate i sate provesti u kuhinji. Zvuči odlično, zar ne? Stoga se baci na posao i svoje drage (ali i svoje nepce) iznenadi ovim ukusnim desertom.

Jesi li ikada probala kolač oblak? Toliko je mekan i fin da bi ga i anđeli jeli, a mi imamo recept!

Recept ti otkrivamo u nastavku: 

Sastojci:

Kora: 2 jaja, 2 žlice brašna, 1 žlica kakaa (po želji), 2 žlice šećera, 2 žlice ulja, 2 žlice mlijeka, pola praška za pecivo

Krema: 1 litra mlijeka, 4 žlice gustina, 6 žlica šećera, 2 vanilin šećera, 2 žlice kakaa, malo ekstrakta vanilije

 | Autor: YouTube Screenshot YouTube Screenshot

Možda vas zanima Vikend ideja! Isprobaj ovaj 10-minutni recept za tiramisu Rubrika Life&style Life&style

Priprema: 

1. Za početak, odvoji žumanjke od bjelanjaka. U posudu sa žumanjcima dodaj šećer i dobro izmiksaj. Potom dodaj ulje, brašno, kakao, mlijeko i prašak za pecivo pa sve dobro promiješaj. Bjelanjke umuti u čvrsti snijeg pa pomiješaj sve zajedno.

2. Jednoličnu smjesu ulij u kalup koji si prethodno nauljila i stavi u pećnicu 15 minuta na 200 stupnjeva.

3. Dok se kora peče, pripremi kremu. Mlijeko podijeli na dva jednaka dijela u dvije posude i u obje posude dodaj po 3 žlice šećera i po 2 pune žlice gustina. U prvu posudu dodaj vanilin šećer i ekstrakt vanilije, a u drugu kakao. I jednu i drugu kremu stavi kuhati dok ne dobiješ gustu smjesu. 

4. Nakon što izvadiš koru iz pećnice, nakvasi je mlijekom, a potom naizmjenično dodaj bijelu i smeđu smjesu dok ih ne potrošiš. U nastavku pogledaj kako ćeš postići zebrasti uzorak:   | Autor: miss7/YouTube Printscreen miss7/YouTube Printscreen

5. Gotovu tortu stavi na hlađenje na 3 sata. Dobar tek!

Photo: YouTube Screenshot
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    slasno