Life&style

Napolitanke s kremom od badema: Domaća verzija slavnog slatkiša koji se doslovno topi u ustima

Karamela s bademima između slojeva hrskavih oblatni zvuči fantastično. Ova se slastica priprema brzo i jednostavno, ne zahtijeva velik broj namirnica, a donosi neodoljive slatke okuse. Jedan je od omiljenih kolača koji se ne moraju peći, a umjesto badema se mogu koristiti i drugi orašasti plodovi poput lješnjaka i oraha.

Za pripremu ovog prefinog deserta je oko 30 minuta, a sama priprema je doista ne zahtijeva mnogo truda.

Možda vas zanima Pita s javorovim sirupom: Kremasti desert s okusom slane karamele koji djeluje tako posebno Rubrika Life&style Life&style

 

Sastojci:

  • 200 g oblatne
  • 140 g maslac, neslani
  • 140 g šećer, u prahu
  • 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 0.50 kom vanilin šećer
  • 2 žlica tamni rum
  • 120 g badem, oljušteni suhi
  • 200 g tamna čokolada
  • bademi,mljeveni

 | Autor: Instagram @gabrielable.food_ Instagram @gabrielable.food_

Priprema:

  1. Pjenasto umutite mikserom šećer u prahu, maslac i žumanjke.
  2. Kratko promiješajte sve na laganoj vatri.
  3. Mankite s vatre pa dodajte u vruću smjesu naribanu čokoladu, vanilin šećer, rum i mljevene bademe.
  4. Sve dobro izmiješajte. Nadjevom premažite oblatne, a zadnju namažite kremom te pospite sjeckanim bademima.
Možda vas zanima Ekpresni slatki užitak: Obožavamo ovu čokoladnu tortu bez brašna od samo četiri sastojka Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: Instagram @gabrielable.food_
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Napolitanke s ljesnjakom obožavam