Life&style

Narančasta torta s okusom omiljenog koktela pravo je slatko osvježenje, imamo recept

  • Narančasti koktel koje se ljeti često naručuje, aperol spritz dobio je svoju bolju inačicu u torti
  • Bilo da slaviš, ugošćuješ prijatelje ili samo želiš nešto ukusno i slatko, ovo će biti pun pogodak!
  • Sve sastojke za ovu slasticu vjerojatno već imaš u kuhinji, a možda i bocu ovog likera u hladnjaku

Ako si imala sreće i obišla bar malo Italije već si se odavno upoznala s narančastim talijanskim likerom s okusom naranče, a i koktelom čija je baza, aperol spritzom. Naručuje se posljednih godina često i kod nas, ta kombinacija gorko-slatkog likera narančaste boje, kockica leda, ohlađenog prosecca, gazirane vode i kriške naranče.

Možda vas zanima Torta za zaljubljene: Imamo originalni recept za poznatu talijansku tortu Caprese Rubrika Life&style Life&style

Izvorno iz Italije, koktel je stekao popularnost u cijelom svijetu pa ne čudi da je inspirirao i slastičare za nevjerojatan desert istog imena, aperol spritz tortu. Kokteli i fine slastice oduvijek se odlično slažu, pa zašto ih onda ne bismo spojili u jedno?

Ništa lakše uz ovaj recept za tortu, koja posuđuje sav gorko-slatki, citrusni okus iz klasičnog ljetnog napitka. Kolač s okusom naranče je nježan, a narančasta glazura je lagano osvježavajuća i dovoljno slatka (slično kao i njezin imenjak).

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Sastojci:

Tijesto:

  • 2 šalice brašna
  • 3 žličice praška za pecivo
  • ½ žličice soli
  • 2 velika jaja
  • 1 šalica običnog grčkog jogurta
  • ¾ šalice biljnog ulja
  • korica jedne naranče
  • ⅓ šalice svježe iscijeđenog soka od naranče (od otprilike 1 naranče)
  • 1 šalica granuliranog šećera

Glazura

  • 1 šalica šećera u prahu, prosijanog
  • 2 žlice talijanskog likera od naranče 

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Priprema:

1. Zagrij pećnicu na 180°C. Četvrtasti lim od 20 cm obloži papirom za pečenje i lagano premaži uljem.

2. U velikoj zdjeli miješaj brašno, prašak za pecivo i sol dok se ne sjedine.

3. U drugoj velikoj posudi umuti jaja, jogurt, ulje, koricu naranče, sok od naranče i šećer dok se ne sjedine.

4. Mokre sastojke ulij u suhe i miješaj silikonskom lopaticom dok ne nastane glatka smjesa bez grudica.

5. Izlij tijesto u pripremljeni kalup i peci dok čačkalica ubodena u sredinu ne izađe čista, 40 do 45 minuta. Ostavi da se ohladi u plehu oko 5 minuta, a zatim pažljivo izvadi na rešetku da se potpuno ohladi.

6. NAPRAVI GLAZURU: U manjoj posudi umuti šećer u prahu i liker od naranče da se sjedine.

7. Kada je kolač potpuno oglađen, prelij ga glazurom.

Dobar tek!

Deset savjeta za najbolju i najukusniju voćnu salatu Možda vas zanima 10 savjeta za najbolju i najukusniju voćnu salatu i 3 prava ljetna recepta Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram@gisou
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Ljetna torta