Life&style

Ove stvari čine tvoj dom manje privlačnim - ali sve možeš riješiti bez puno muke

  • Možda ti se ne čini tako ali veliku razliku u privlačnosti tvog stana mogu činiti sitnice
  • Nebitno je kakav ukus imaš ili kako si uredila stan ukoliko nisi posvetila pažnju na ove stvari
  • Mirisi, ukrasi i boje - sve je to dio jedne cjeline koja može ostaviti pozitivan ili negativan dojam na goste

Postoje stvari koje dom čine ugodnim mjestom, a gosti će opet rado doći. Međutim, postoje i one koje imaju suprotan učinak, a kojih možda nisi sama svjesna. Stoga ti mi otkrivamo mišljenja stručnjaka koja će ti pomoći da svoj dom bez previše muke pretvoriš u privlačno mjesto za sebe i ukućane, ali i goste. 

Nema osobnih predmeta 

Uokvirena obiteljska fotografija, neki suvenir sa putovanja ili nešto što su djeca sama napravila – takve stvari daju svakom prostoru neki osobni stil i čine četiri zida toplim domom. Osim toga, sviđat će se gostima te će tvoj dom pretvoriti u mjesto gdje će se rado zadržavati. 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Previše ukrasa

Ako je, pak, prostorija prepuna stvarima, vrlo brzo može djelovati klaustrofobično. Pazi na to da pospremiš u ormare (u podrum ili na tavan) sve stvari koje ti ne moraju biti pri ruci. Na primjer, to vrijedi i za novine, uredski pribor i igračke. 

Možda vas zanima Na izvrstan korektor ne moraš puno potrošiti! Donosimo ti 12 sjajnih do 60 kuna Rubrika Beauty Beauty

Neugodan miris 

Ništa ne odbija više goste od neugodnog mirisa! A uzrok mogu biti kućni ljubimci, miris dima od cigareta ili kuhanja. Obavezno provjetravaj redovito stan. Peri redovito zastore i sav tekstil koji je u dodiru s neugodnim mirisima, a ni mirisna svijeća neće biti na odmet. 

Nema ukrasa kod ulaza

Kad pomisliš da je hodnik (ili predsoblje) prvi dio tvog doma kojeg će vidjeti gosti, isplati se investirati nešto više vremena u uređenje. Lijepa slika na zidu, originalna vješalica ili buket cvijeća pobrinut će se savršeni prvi dojam. 

Možda vas zanima Neki ljudi uz pomoć soli sprječavaju paukove da im ulaze u stan. Zanimljivo, izgleda da funkcionira Rubrika Life&style Life&style

Sve u jednoj boji 

Nemoj nabavljati svaki komad namještaja, svaki ukras ili pak obojati zidove u jednoj omiljenoj boji. Poneki detalj u nekoj jarkoj nijansi, na primjer, crvene, žute ili ružičaste, dat će prostoriji živahan izgled, dok bijela može djelovati sterilno. Jedna, u pravom smislu riječi, šarena mješavina je prava stvar. 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0