Lifestyle 5533 prikaza 09. veljače 2019.

5 stvari koje čine tvoj dom manje privlačnim - i koje možeš bez puno muke riješiti

Instagram @haileybieber.

Postoje stvari koje dom čine ugodnim mjestom, a gosti će opet rado doći. Međutim, postoje i one koje imaju suprotan učinak…

Nema osobnih predmeta 

Uokvirena obiteljska fotografija, neki suvenir sa putovanja ili nešto što su djeca sama napravila – takve stvari daju svakom prostoru neki osobni stil i čine četiri zida toplim domom. Osim toga, sviđat će se gostima te će tvoj dom pretvoriti u mjesto gdje će se rado zadržavati. 

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Previše ukrasa

Ako je, pak, prostorija prepuna stvarima, vrlo brzo može djelovati klaustrofobično. Pazi na to da pospremiš u ormare (u podrum ili na tavan) sve stvari koje ti ne moraju biti pri ruci. Na primjer, to vrijedi i za novine, uredski pribor i igračke. 

Neugodan miris 

Ništa ne odbija više goste od neugodnog mirisa! A uzrok mogu biti kućni ljubimci, miris dima od cigareta ili kuhanja. Obavezno provjetravaj redovito stan. Peri redovito zastore i sav tekstil koji je u dodiru s neugodnim mirisima, a ni mirisna svijeća neće biti na odmet. 

Nema ukrasa kod ulaza

Kad pomisliš da je hodnik (ili predsoblje) prvi dio tvog doma kojeg će vidjeti gosti, isplati se investirati nešto više vremena u uređenje. Lijepa slika na zidu, originalna vješalica ili buket cvijeća pobrinut će se savršeni prvi dojam. 

Sve u jednoj boji 

Nemoj nabavljati svaki komad namještaja, svaki ukras ili pak obojati zidove u jednoj omiljenoj boji. Poneki detalj u nekoj jarkoj nijansi, na primjer, crvene, žute ili ružičaste, dat će prostoriji živahan izgled, dok bijela može djelovati sterilno. Jedna, u pravom smislu riječi, šarena mješavina je prava stvar. 

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Komentari 0