Beauty

Radite li ih i vi? Ovo su najčešće beauty pogreške!

Mnogi neodovoljno često čiste četkice za make up, stalno istišću prištiće ili koriste make up predugo... Provjerite jeste li među njima!

Prljavi aplikatori

Na make­ up aplikatorima se lako stavraju bakterije ako ih ne čistite redovito. Kako ne biste naškodili koži lica, barem jednom tjedno četkice operite toplom vodom i s malo šampona.

Šminka kojoj je istekao rok trajanja

Maskara bi se trebala mijenjati svaka tri mjeseca, dok puder, kremasta rumenila i sjenila za oči treba mijenjati na svakih dest mjeseci. Rok trajanja kamenog pudera i pudera u prahu je do dvije godine, dok je ruževe potrebno mijenjati nakon godinu dana.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Stiskanje prištića

Dermatolozi savjetuju da prištiće ne treba stiskati jer time uzrokujete iritaciju i crvenilo kože, koji se mogu zadržati i po nekoliko dana. Preporučuje se da upalu pokušate ublažiti uz pomoć leda. Stavite kockicu leda na prištić i držite nekoliko minuta, a postupak ponovite nekoliko puta dnevno.

Kreme sa zaštitnim faktorom

Krema sa zaštitnim faktorom obavezna je i zimi. Čak i “zubato sunce” uzrokuje pojavu bora i mrlja na licu, te bi kremu za zaštitnim faktorom trebali nanositi prije svakog izlaska.

Neredovito čišćenje lica

Jedno od najvažnijih beauty pravila jeste da nikada na spavanje ne odlazite sa šminkom. Nakon skidanja šminke, lice je potrebno očistiti sredstvom za čišćenje. Izbjegavajte jaka sredstva za čišćenje jer koža može postati suha.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0