Beauty

Stručnjaci odabrali: Najbolji savjeti za kosu za žene iznad 40 godina

  • S godinama, kosa žena se mijenja i to ne nužno nabolje
  • Možda dosad već znaš kako ukrotiti svoju kosu
  • No, priznaj, savjeti stručnjaka su uvijek dobrodošli

Kosa je živa - mislimo da često to zaboravimo. I baš kao takva, mijenja se s godinama. Dok dođeš u 40-e, možda ćeš imati sasvim obrnute probleme s kosom od onih koje si imala u 20-ima, no jedno je sasvim sigurno - postaje više suha i sklona pucanju. Evo kakve frizure nositi i kako tretirati kosu poslije 40-e želiš li da i dalje izgleda sjajno, meko i poletno.

1. Nosi sliku u frizerski salon

Ovo je zasigurno nešto što frizeri zaista ne vole, ali će vam pomoći da nađete zajednički jezik. Internet je postao fantastično mjesto za pronalazak frizura za svaku dob, pa je dovoljno primjerice ukucati Meryl Streep ili Julianne Moore i inspirirati se. Donošenjem slika u salon točno ćete pokazati čemu težite i frizer se neće moći zabuniti i promašiti vam ukus.

 

A post shared by Kate Winslet (@kate.winslet.official) on

2. Nemoj se bojati ošišati kraće

Većina nas nosi strah da ćemo kratkom kosom podsjećati na generacije svojih baki koje su se redovno tako šišale, no u stvari bobovi i shagovi vrlo laskaju starijim damama. Ovakve frizure su i jednostavne za održavanje, a najbolje će izgledati uz malo šampona za suho pranje - pa nabavite jedan.

3. Stavi ekstenzije

Vjerujemo da ti to nije ni palo napamet, ali zašto ne bi isprobala ekstenzije? One ne moraju biti nužno za dužinu, već i za gustoću, koja s godinama postaje glavni problem kod žena. Uz nekoliko ekstenzija dobit ćeš dojam gušće kose, koja će u pokretu biti dinamična i poletna - odmah ćeš izgledati mlađe!

 

A post shared by Julia Roberts (@juliaroberts) on

Možda vas zanima Isprobaj ove savjete koji će pomoći da ti kosa što dulje ostane čista Rubrika Beauty Beauty

4. Proizvodi su ključni

I to proizvodi za volumen te maske za hidrataciju. Uz njih ćete dodati malo životnosti kosi, koja kako postaje tanka prirodno gubi i formu te volumen. Uz to, predlažemo da redovito radiš (ponovno trendi!) fen frizure, jer one također daju efekt "pokreta" vlasima.

5. Odreži šiške

Osim što postoji zabluda da starije žene ne bi trebale imati kratku kosu, tako postoji i ona da ne bi trebale imati trendi šiške - no ni s tim se ne slažemo. One daju instant dojam da si mlađa no što jesi, a ovisno o tome kako su ošišane mogu pomoći i s upalim kapcima, izduživanjem lica i dodavanjem karaktera. 

 

A post shared by Goldie Hawn (@officialgoldiehawn) on

6. Oboji se u tople nijanse

S godinama nam i lice gubi ton topline, pa je dobro vratiti privid toga uz pomoć toplih nijansa oko lica. One se mogu pronaći u svakoj boji kose, primjerice umjesto platinasto plave biraj medenu, a napravit će značajnu razliku na tenu, samim time i oduzeti ti nekoliko godina.

Možda vas zanima Prema frizerima, ovo će biti 3 najtraženije nijanse kose ove jeseni i ne znamo koja je ljepša Rubrika Beauty Beauty
Photo: Getty Images/kolaž

Komentari 0