Life&style

Kako napraviti savršene ljetne valove - i kad nisi na plaži

Osim tisuću drugih stvari zbog kojih volimo ljeto, stavljamo dodatan plus na ljetnu kosu. Kako postići 'beach waves' koje izgledaju kao da su okupane suncem i morskom soli dok nismo na moru?

Možda se trenutno ne odmaraš na nekoj prekrasnoj plaži našeg Jadrana, nego si zapela na poslu, no to ne znači da na svoje radno mjesto ne možeš uvesti malo ljetne atmosfera. Bilo bojom tena, bilo zanimljivim sandalama ili možda opuštenom ljetnom frizurom. Doista, tko može odoljeti divnim ljetnim valovima? Često puta se dogodi da ljetna frizura, okupana suncem i morskom solju u gradu ne funkcionira i u umjesto da se probudimo s hrpom divnih valova, naša kosa postaje hrpa slame. Osim ako neisprobaš nešto od ovoga: 

 | Autor: Instagram Instagram

Pletenice - naravno, ništa bez pletenica ako bez morskih pomagača, sunca i soli, pokušavaš dobiti predivnu ljetnu frizuru. Najbolji izbor je regenerator koji se ne ispire, nakon čega se kosa osuši da ostane blago vlažna.Takvu kosu još dodatno posprejaš sea salt sprejem. Zatim napravi klasične velike pletenice sa svake strane. Prespavaj, i sljedeći dan se probudi s prekrasnim prirodnim valovima koji su dobili volumen zahvaljujući pletenicama.

 | Autor: Instagram Instagram

Pužići - Ako se kosa podijeli u nekoliko sekcija i zarola u male pužiće, dobit će se mekši i drugačiji valovi nego kao pri izradi pletenica. Početni postupak je isti: kosa se opere, ostavi se leave in regenerator, te se kosa osuši do 80 posto. Zatim se kosa podijeli na dva dijela, s time da kosa mora biti pažljivo odvojena od tjemena, što nije slučaj kada se slažu pletenice. I kada se konačno ujutro kosa raspusti, dovoljno je frizuru malo fiksirati sprejem.

 | Autor: Instagram Instagram

Visoka punđa - Ovaj trik su znale i naše bake i mame. Da bi se stvorili savršeni valovi uz visoku punđu, kosa se osuši do pola. Ostavi se blago neposušen donji dio kose koji se rola u punđu, te se prije izrade punđe nanosi lagana pjena koja sprečava da se kosa previše opusti. Nakon što se punđa zamota, dobro je kosu dodatno učvrstiti trakom i ukosnicama. Ujutro raspusti rep, prebaci kosu naprijed i lagano razbaruši od tjemena te za dodatan efekt - još pri vrhovima zakovrčaj kosu uz pomoć pegle za kosu ili figara.

Proizvode John Frieda možete pronaći u  prodavaonicama u sklopu koncepta Dobre cijene u svako vrijeme.

Photo: Instagram

Komentari 0