Beauty

5 trikova kako na prirodan način dobiti lijepe svijetle pramenove u smeđoj kosi

  • Prirodna si brineta, no ne bi imala ništa protiv nekoliko svijetlijih pramenova?
  • Onako, prirodnih, kao nakon ljeta premda ljeto nije još ni blizu
  • Prije odlaska frizeru, pokušaj sama s ovim prirodnim sredstvima. Nisu tako agresivna, ali ni učinkovita kao kemikalije, no rezutat ti se možda baš svidi

Kosa prošarana svijetlim pramenovima bit će razigrana, puna dinamike, no ako dvojiš da otiđeš na "prave", kod frizera napravljene pramenove i nisi sigurna želiš li se upustiti u taj trošak, možeš pokušati s manje agresivnim sredstvima. Naime, bojiti kosu baš prije sezone pune sunca možda nije mudro, a ni potrebno. Usto, kemikalije iz salona će kosu blago isušiti, a efekt će se samo pojačati dolaskom na plažu, u suhe i slane uvjete. Alternativa za privremene i blaže pramenove su svakako prirodne tehnike posvjetljivanja, sredstvima koja već imamo kod kuće. Zanima te? 

1. Čaj od kamilice

Želiš li svojoj smeđoj kosi samo dati zlaćani sjaj, potraži čaj od kamilice. U veliki lončić vode ubaci nekoliko vrećica čaja od kamilice i ostavi ih da se namaču 10-ak minuta. Zatim čistu kosu prelij s ovom (ohlađenom!) mješavinom i ostavi je u kosi preko noći. Ujutro kosu isperi i primijetit ćeš novi, svjetliji ton u kosi! Dodatni bonus: pomaže kod peruti.

Pramenovi i sijeda kosa: kad su "da", a kad najgore što možeš učiniti

2. Limun

Trik s limunom je dobra stara fora. Doduše, on izvlači žuti pigment (kod nekih i narančasti) pa imaj to na umu. Kosu s limunom možeš posvijetliti na dva načina: 1) polovicu limuna maži na pomno probrane pramenove kose ili 2) iscijedi jedan limun u vruću vodu i nanesi mješavinu na vlasi pa sjedni negdje na sunce tako da toplina aktivira djelovanje limuna. Nakon ovih tretmana kosu dobro nahrani bogatom maskom ili čistim arganovim ili kokosovim uljem kako bi je zaštitila od isušivanja.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

3. Cimet

Ako želiš svjetliju kosu, ali te jako strah kako će to izgledati, najbolje je da kreneš s cimetom jer je njegovo djelovanje najslabije. Za posvjetljivanje cimetom trebaš napraviti gustu pastu od cimeta i vruće vode, pa je nanesi na pramenove kose. Kosu zatim skupi u kapu za tuširanje i drži smjesu na glavi najmanje 6 sati - iako bi bilo najbolje da s njom prespavaš i opereš kosu ujutro. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by OOTOSNACK (@ootosnack)

4. Votka

O da! Pomiješaj votku i običnu sodu i stavi mješavinu u bocu sa špricaljkom pa špricaj kosu kada si na suncu. Votka daje plavičasti, hladni ton, a alkohol u suradnji sa suncem posvjetljuje. Osim toga, možeš istovremeno špricati kosu i ispijati "koktelčić" - u ovaj beauty trik se kune manekenka Eva Herzigova!

Dar prirode za suhu kosu: Uz ovu masku od avokada suhi vrhovi postati će prošlost, pogledaj recept

5. Soda bikarbona 

Pomiješaj žličicu sode bikarbone s vodom i time ispiri kosu jednom mjesečno, poslije šampona i prije balzama za kosu. Soda izvrsno posvjetljuje kosu i najčešće je se koristi kada želiš homemade svjetlije vlasi. Ono što moramo napomenuti je da nije najzdravija za kosu jer djeluje poput boje, pa probaj kosu pritom dobro hraniti na tjednoj bazi. 

 

U novoj epizodi showa 'miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima' briljirale su Mila Elegović i Marija Borić

Cijelu epizodu pogledaj OVDJE.

Photo: Promo

Komentari 0