Life&style

14 frizura koje će te pomladiti i do 10 godina

U potrazi za mladošću ponekad se dogodi da zaboravimo osnove stvari - način šminkanja, ali i frizura nas mogu pomladiti bolje od anti age tretmana. Ovo je 14 frizura koje će te uvijek učiniti mlađom

Imao dvostuko dobru vijest: osim što će te ove frizure učiniti mlađom dok kažeš keks, ne zahtijevaju ni pretjerani angažman. Koja ti nabolje odgovara? Na biranje nudimo njih 14, za svakog ponešto, reklo bi se. 

1. Valovita kosa

Blago valovita kosa se uvijek povezuje s mladošću, no trebala bi pripaziti kakve ćeš valove odabrati. Uvijek bolje izgledaju opušteni, blagi valovi dužine do ramena, nego previše utegnute (i umjetne) lokne.

 

A post shared by Brianna Scarano 🌈 (@bree_shair) on

2. Pixie

Ovu frizuru ne nosi mnogo žena, no trebale bi razmisliti. Dobar pixie cut djelovat će poput liftinga za tvoju kožu jer skriva sve nepravilnosti na licu.

 

A post shared by TheFashionShow (@elo_fashion_show) on

3. Stepenasto ošišana kosa

Iako se trend postepenog šišanja kose na neko vrijeme izgubio s frizerskog radara, čini se da su ponovno u modi sjajni, u dijelovima šišani vrhovi. Idealna dužina kose za stepenastu frizuru je malo ispod ramena, a i duge šiške nošene na stranu su samo plus.

 

A post shared by Mandy Moore (@mandymooremm) on

4. Babylights

Ovaj trend još uvijek nije izašao iz mode. Radi se o laganom posvjetljivanju kose prema vrhovima. Tako obojena kosa cijelom licu daje nježniji dojam, a godine se vizualno brišu.

 

A post shared by SJP (@sarahjessicaparker) on

 

Možda vas zanima Najbolje frizure za tanku kosu - pokaži ovo svom frizeru i opusti se! Rubrika Beauty Beauty

5. Razbarušena stepenasta frizura

Dobro, za ovo bi svakako trebalo posjetiti frizera, ako ne želiš završiti s kaosom na glavi. Ovakvu frizuru odlično nosi Jane Fonda i to već godinama. A ona je doista sinonim za dobar izgled u zrelim godinama.

 

A post shared by Jane Fonda (@janefonda) on

6. Kratka plava kosa

Činjenica je da plava kosa pomlađuje lice i daje mu nježniji izraz. Dobru nijansu plave kose će ti najbolje znati odabrati tvoj frizer, i nadamo se da zna što radi. Nemoj frizuru držati previše sređenom - daj joj onaj pomalo razbarušeni dojam.

 

A post shared by Cameron Diaz (@camerondiaz) on

7. Kosa srednje dužine

Jednostavna, uredna i klasična frizura prolazi kod svakoga. Za održavanje ovakve frizure potrebni su dobri proizvodi i malo truda. Uvijek će izgledati bolje ako se pramenovi oblikuju na okruglu četku, nego da se koristi figaro ili pegla za kosu.

Možda vas zanima 7 frizura koje uvijek pale i 7 koje nisu najbolji izbor Rubrika Beauty Beauty

8. Dužina do ramena

Ova dužina kose idealna je za nestrpljive! Ako si uvijek u gužvi, a želiš izgledati sređeno, dužina kose do ramena s nekoliko nepravilno odrezanih vrhova će te pomladiti. Dat će sveukupno ležeran izgled.

 

A post shared by Avery Dahlin (@avery_hairstylist) on

9. Kratka kosa

Krist Jenner i Jamie Lee Curtis izgledaju fantastično sa svojim super kratkim frizurama. Kratku kosu je jednostavnije održavati, a da ne govorimo da ćeš uštedjeti sate i sate jer ti fen gotovo više ni ne treba...

 

A post shared by Kris Jenner (@krisjenner) on

10. Kraća kovrčava kosa

Ako je tvoja kosa prirodno kovrčava, uz malo proizvoda za stiliziranje i pravu dužinu (maksimalno do ramena) ćeš postići sofisticiran izgled. Umjesto da kosu mučiš peglanjem, dopusti joj da se osuši prirodno na zraku (samo pripazi da to bude sobna temperatura, ne odgovaramo za upalu pluća...)

 

A post shared by Jasmine Danielle (@hafucurls) on

11. Pramenovi kod očiju

Popularno nazvana peek- a-boo ili Veronica Lake frizura (po filmskoj divi koja je popularizirala ovaj stil), kosa s nestašnim pramenovima koji padaju preko očiju će te učniti mlađom i razigranom. No, pripazi da se radi o kraćim i tanjim pramenovima, nitko ne želi izgledati poput frustrirane tinejdžerice punkerice.

 

A post shared by Ashley Benson (@ashleybenson) on

12. Valovi kao s plaže

Popularni beachwaves godinama su popularna frizura. Ako želiš održati svjež izgled, stiliziraj kosu sea salt sprejem i ošišaj je na neku srednju dužinu. Izgledat ćeš mladoliko i neopterećeno.

 

A post shared by Wella Professionals (@wellahair) on

13. Savršeni bob

Baš poput onog koji ima Victoria Backham - ova dužina kose mora u potpunosti odgovarati dužini brade. Ne smije biti niti kraća niti duža, i uvijek mora biti savšeno sređena. Nije za nestrpljive!

 

A post shared by Victoria Beckham (@victoriabeckham) on

14. Valovita duga kosa pošešljana na stranu

Ovo je samo mali trik za sve žene koje njeguju lijepe duge uvojke. Dovoljno je pomaknuti kosu na jednu stranu i pretvorit ćeš se u pravu divu, i usput ćeš izgledati jako svježe!

Photo: Instagram

Komentari 0