Tip joj je poslao račun za sve što je popila i pojela na prvom dejtu

Amanda Burnett
Dobro, nije pravilo, ali jedna žena se nemalo iznenadila kada je u svom poštanskom sandučiću našla pisamce čovjeka s kojim je bila na spoju. Pisamce je bio račun u kojem su bile nabrojane stavke što i koliko je konzumirala dotična te večeri. Misliš li da je to OK?
Vidi originalni članak

Amanda Burnett je ostala šokirana kada je dobila račun od 40 dolara u kojem je bilo nabrojano sve što je popila i pojela za vrijeme druženja s jednim likom. Kao dodatak računu, čovjek je dodao i poruku: Kako bi izbjegla plaćanje dodatnih penala i kamata, plati račun na vrijeme, inače će ga predati agenciji za naplatu dugova. 
Burnett je šokirana incidentom objavila dokaze o ovoj nevjerojatnoj drskosti na Instagramu i Twitteru i nije trebalo puno da čitava situacija postane viralna. 'Frajer mi je upravo poslao račun za večeru od prije par tjedana jer mu se nisam više javila nakon toga… Ovo nije izmišljeno!'

 

No, umjesto da dobije željene simpatije, puno komentatora stalo je na njegovu stranu, ističući da Amanda nema pristojnosti, da želi besplatne večere, kako je mogla javiti se čovjeku barem jednom nakon večere, pa možda on ne bi osjećao ljutnju ili iskorištenost…  dok je mali broj komentirao da je slanje računa sitničav čin jednog frajera. 
Kako vi hendlate svoja plaćanja kada se nalazite s nekim? Spadate li u old school dejtanje, kada je na muškarcu bilo da se pokaže koliko je galantan ili spadate u moderne žene koje, ako nikako drugačije, vole podijeliti račun? 

Oduvijek su mi te borbe na kraju druženja, cuge, ručka, večere, smiješne. Natezanje oko računa s curama je vrlo jednostavno. Uvijek neka plati, a ona koja ne plati, plati drugi put, i sve je to vrlo tečno. Osim kada imate prijateljicu u društvu koja ima zmiju u džepu pa ta uvijek zaboravi novčanik ili mora na bankomat baš kad se treba platiti ili moj favorit – kada čeka da svi pobacaju na stol stotke, pa onda još nedostaje 17 kuna, pa ona doda 20. Ali dobro. Tako valjda neki i imaju, dok drugi – društvenjaci, nemaju.
A kako je s frajerima danas? Priznajem, generacije se mijenjaju meni pred očima brzo i rapidno, kako žena tako i muškaraca, pa tako nisam više sigurna je li na snazi prešutno pravilo s kojim smo mi, malo stariji, odrasli – kada frajer autoritativno podigne prst u znaku – ne diraj svoj novčanik, ja ću. S druge strane, pravilo u kojem frajer uvijek plaća je malo nefer, ako me razumijete.

 

Nisu baš svi direktori kompanija, i nisu svi rođeni sa zlatnim pelenama oko guzičica, zašto je za očekivati da frajer sve plati uvijek? Nisu baš neka vremena za nonšalantno bacanje para ili ja fantaziram? I zašto su neke žene iznad plaćanja računa? Iz mog iskustva, kada bi se susrela s takvom ženom, to su obično bile one, fizički, prekrasne žene. Nisam nijednom doživjela od žene koja je prosječnog izgleda da se ne ponudi platiti svoj dio računa.
Moji scenariji s frajerima su uvijek identični - grabim račune sa stola jer ne želim da netko misli da sam neki priljepak koji misli da mi frajer mora sve u životu platiti. Tu je ključno što će on napraviti. Uzima mi račune uz prijekorni pogled i ne dopušta daljnju diskusiju – i ja sam na pola gotova. Ovaj je autoritet, galantan i brine se. U tom slučaju, ako dođe do drugog druženja – ja vraćam identičnom mjerom i identično sam autoritativna. Ipak - možda volim da mi se plaćaju računi iza mene, ali nisam priljepak. 


Drugi scenarij - on grabi račune prvi, ja poklanjam dignute obrve i kažem – dobro, ja drugi put! Obično to i prođe jako brzo i nema nekakvog lošeg aftertastea u ustima i želucu – da će netko misliti da sam priljepak. 
Treći imaginarni scenarij – ja grabim račune, on pristaje u tišini i tipka na mobitel. I više se ne vidimo. Mora reći da će platiti pola, i mora reći da će drugi put on platiti. Možda nisam priljepak, ali nisam ni bankomat.  
Također, ako je u pitanju xy druženje, koje nije prvo, a popilo se i pojelo – očekujem platiti pola računa. Jedino što mi je bitno, da ne želim da netko o meni misli da sam na bilo koji način sponzica koja je prefina da dira novčanice iz svog novčanika. Da se razumijemo, ja ne bih plaćala više nikad ništa – ni režije, ni kredite, ni cuge, ni benzin - ali to ne ide tako, moram platiti ono što sam potrošila. Jedino tako imamo čist obraz i jedan trač manje iza leđa. 

Posjeti Miss7.24sata.hr