Sretno, malena! Mala Mila Rončević otputovala je za Ameriku

Marko Prpić/Pixsell
Vidi originalni članak
  • Malena Mila i njeni roditelji jutros su krenuli na put za Ameriku
  • Djevojčica će već večeras biti primljena u tamošnju dječju bolnicu
  • Na aerodrom ih je ispratio djed Vladimir, a obitelj je još jednom zahvalila svima koji su sudjelovali u humanitarnoj akciji

Jutros oko 9 sati Mila Rončević i njeni roditelji Sanja i Marin, iz zagrebačke zračne luke Franjo Tuđman, poletjeli su za Frankfurt. Od tamo će nastaviti svoj put prema SAD-u i Philadephiji, gdje će djevojčica već večeras biti primljena u tamošnju dječju bolnicu.  Obitelj Rončević na aerodrom ispratio je Milin djed Vladimir Rončević. 

- Tamo će ih dočekati sanitet bolnice i transferirati izravno u bolnicu. U bolnici je osiguran smještaj za oba roditelja, a jedan roditelj može biti uz malu u sobi - rekao je djed Vladimir za 24 sata. Bivši novinar i urednik HRT-a istaknuo je kako su od Hrvata iz Philadelphije dobili više od 20 ponuda za smještaj, a prvi se ponudio gospodin Steve Rukavina. 

Prije polaska, otac Marin još jednom je zahvalio svima koji su se odazvali humanitarnoj akciji te svojim uplatama debelo premašili iznos potreban za liječenje dvogodišnje djevojčice. - Hvala vam svima što se ste u ovakvom broju odazvali, hvala ljudima, medijima, svim našim prijateljima... Ne znam što više reći. Sada je stvarno dosta ovog cirkusa i idemo u nove bitke. Mi idemo svoje odraditi. Hvala lijepa, ljudi - rekao je Marin. Majka Sanja Matijević Rončević potvrdila je da je cijena koju su u toj bolnici formirali iznosi nešto manje od 3 milijuna američkih dolara, a s popustom iznosit će oko 2,3 milijuna dolara. Taj novac prikupljen je u humanitarnoj akciji u koju se uključila cijela zemlja, a podaci s internetske stranice stranice Life For Mila pokazuju da je prikupljeno oko 5,19 milijuna dolara (više od 34 milijuna kuna).

Sam odlazak obitelji bio je uistinu dirljiv. Ostali putnici na aerodromu ovu tročlanu obitelj dočekali su pljeskom, a mala Mila okupljene je pozdravljala govoreći "bok, bok". Mala Mila danas kreće u svoju najtežu bitku. Uz obitelj Rončević trenuntno su misli i molitve cijele zemlje. Sretno, Mila, vrati nam se vesela i zdrava! 

Posjeti Miss7.24sata.hr