"Prijateljica je bila uz mene kad me dečko ostavio u šestom mjesecu trudnoće"

privatna arhiva Kristijana Musića
Vrbovčanka Ana Luketić ispričala je za miss7 nevjerojatnu priču o prijateljstvu koja će malo koga ostaviti ravnodušnim
Vidi originalni članak

"Naše je prijateljstvo neprocjenjiva i beskonačna ljubav.", počinje svoju priču Ana Luketić, 24-godišnja Vrbovčanka koja je svoju najbolju prijateljicu slučajno upoznala prije pet godina u kafiću i odmah s njom pronašla zajednički jezik. "Mali razgovor doveo je do svakodnevnih kava i izlazaka, a sve to preraslo je u veliko prijateljstvo koje traje i danas. Od kada se znamo stalno smo jedna uz drugu, dijelimo si savjete, smijemo se do suza, ali i plačemo zajedno. Dijelimo interese, prihvaćamo kritike i nikad se ne svađamo. Jednostavno više ne mogu zamisliti svoj život bez nje!".

Ono što ih je najviše zbližilo je Anin prekid veze. "Dečko me ostavio na moj rođendan 22.01. i otišao drugoj, a ja sam bila u šestom mjesecu trudnoće. Od tog je dana Mia praktički preuzela ulogu 'oca' moje djevojčice. Cijelo je vrijeme bila uz mene, svakodnevno me ispitivala kako sam, imam li sve potrebno za dijete, treba li što kupiti... U tim mi je teškim trenutcima upravo ona davala snagu da nastavim dalje i mislim samo i isključivo na svoje dijete. Jedna njena rečenica tada mi se posebno urezala u pamćenje: 'Nemoj kriviti svoje dijete jer nije dijete pogreška, nego njezin otac'. I apsolutno je bila u pravu! 

miss7 i Mastercard slave prijateljstvo te su za čitateljice pripremili pregršt zabavnih i emotivnih trenutaka. Tijekom proteklih osam tjedana čitateljice miss7 slale su nam svoje priče o prijateljstvu te pisale o svojim neprocjenjivim iskustvima s prijateljicama. Neke od njih odveli smo u šoping, druge su pak doživjele glamping iskustvo u Obonjanu, wellness dan, kazališnu premijeru i druge neprocjenjive nagrade.

Ovo su prve četiri priče koje su nas posebno dirnule!

Moja Mia bila je uz mene i na porodu i zajedno smo prvi put ugledale prekrasnu ljepoticu Evu. Bivši nije mogao doći, roditelji su mi radili, a ona je jedina bila spremna čvrsto me držati za ruku. Na kraju sam ja nju više bodrila nego ona mene i svi smo mislili da će svakog trenutka pasti u nesvijest. To je bio jako emotivan događaj za obje i od tada znam da će ona uvijek biti uz mene, kao i ja uz nju. Mia će tome u čast biti krsna kuma mojoj djevojčici sljedeće nedjelje na Malu Gospu. 

Dolaskom Eve u našim se životima sve promijenilo. U shoppingu uvijek prvo tražimo dječju odjeću pa tek onda onu za odrasle, ne marimo za tračeve i provodimo kvalitetnije vrijeme zajedno. Više nisam bitna ja, nego moje dijete i Mia to jako poštuje. I iskreno, bez nje ne bih uspjela oporaviti se od svega, postati čvrsta samohrana majka i u svemu tome ostati pozitivna. Na tome ću joj vječno biti zahvalna", napisala nam je Ana. 

Pravi i iskreni prijatelji su nešto najbolje što se nekome može dogoditi. Nije ih lako pronaći, ali kad ih steknemo, prijatelji su neizostavan i nezamjenjiv dio naših života. miss7 slavi prijateljstvo i njemu u čast odlučio je pripremiti pregršt zabavnih i emotivnih trenutaka istinskim prijateljicama čije su nas priče dotaknule. Uz Aninu i Mijinu priču, u miss7 redakciju pristigao je veliki broj inspirativnih priča o prijateljstvu među kojima smo izdvojile one najiskrenije, najemotivnije i najljepše. Donosimo ti ih u nastavku:

IVANA I PETRA

Svojom pričom osvojile su nas i Ivana i Petra, Slavonka i Purgerica, koje su se upoznale na faksu u Zagrebu. "Petra me elegantno izignorirala kad sam je pozvala na kavu nakon uvodnog predavanja, a danas mi se opravdava da me nije čula i da sam bila pretiha. Od tog trenutka traje naša priča koja traje već pet godina u kojima smo prošle 'sito i rešeto'. Volimo se kao sestre, dijelimo iste interese i imamo razumijevanja jedna za drugu. Ono što nas posebno povezuje je to što se obje same financiramo i jako puno radimo pa nemamo vremena za svakodnevne kave. Ali to nas ne sprječava da ono vrijeme koje provodimo zajedno iskoristimo što kvalitetnije i u potpunosti se posvetimo jedna drugoj. Ipak smo mi jing-jang. Petra je u tom našem naizgled nespojivom odnosu sportski tip koji pije zeleni čaj, a ja sam onaj koji pije pet kava dnevno uz pola kutije cigareta (grozna sam, znam!). Ali možda se baš zato odlično nadopunjujemo i ne možemo jedna bez druge", napisala nam je Ivana.

IVA I VALENTINA

O bajkovitom prijateljstvu s prijateljicom Valentinom pisala nam je Iva koja ga je vrlo slikovito opisala: "Išle smo zajedno u vrtić, ali se ondje nismo družile pa imamo samo nekoliko zajedničkih prisilnih fotografija. U osnovnoj školi nas je zla vještica Život razdvojila i uopće se nismo sretale, a onda je uskočila dobra vila Sudbina koja nas je opet spojila u srednjoj školi. Tada je počelo naše prijateljstvo iz drugog pokušaja i evo ga, traje! Kad bih morala izdvojiti neku našu zajedničku uspomenu, uvijek mi prvo na pamet padne vrijeme naše državne mature kad sam dobila kozice pa mi nitko nije htio prilaziti. Nitko osim Valentine. Provele smo duge dane i noći, zajedno se pripremale za ispite i bila mi je najveća podrška. Naše dugogodišnje prijateljstvo uskoro ćemo okruniti kumstvom. Moja draga prijateljica postat će mi vjenčana kuma i tim ćemo se činom vezati zauvijek".

ANA I SANJA

Sigurno si barem jedno čula klišeiziranu rečenicu "Tko se tuče, taj se voli", a upravo ona najbolje opisuje Anu i Sanju, prijateljice koje krase dva potpuno različita karaktera. "Mi ne možemo jedna bez druge, a ne možemo ni zajedno jer se karakterno jako razlikujemo. Ali, usprkos tome, dijelimo sve već punih 15 godina. Koja je tajna toga, ne znam. Ali znam da želim da naše prijateljstvo potraje zauvijek! Ne mogu točno definirati što je izdvaja jer je posebna, u svakom smislu te riječi i uz nju je sve lakše i ljepše. U bilo koje doba i noći, bile posvađane, nadurene ili nešto deseto, moja Sanja je uvijek tu i nadam se da se to nikada neće promijeniti", napisala je Ana i oduševila nas svojom iskrenošću.

Sponzorirani sadržaj: missMind za miss7

 

Posjeti Miss7.24sata.hr