Podijelimo toplinu! Jaknu za drugoga, onog tko je nema, možeš još donirati u Splitu, Puli, Požegi, Zagrebu... Dosadašnji rezultati akcije su divni!

Facebook/Predrag Suka
Prije dva tjedna izvještavali smo o akciji ''Jakna za drugoga'', a ovih dana do nas dopiru sretne vijesti. Samo u Zagrebu i ne računajući ostale gradove, prikupilo se 2000 toplih komada odjeće
Vidi originalni članak

Posljednjih tjedana diljem Hrvatske provodila se akcija ''Jakna za drugoga'' čiji je cilj bio prikupljanje toplih odjevnih predmeta za sve koji ih ovu zimu sebi, nažalost, ne mogu priuštiti. Humanitarnu akciju započeo je Portal Dobrote i organizacija Ljudi za ljude, a topli komadi odjeće i obuće prikupljali su se u Zagrebu do 17. siječnja ispred Bookse u Martićevoj ulici u Zagrebu. Akciji je prije nekoliko dana došao kraj, a na Portalu Dobrote objavljene su lijepe vijesti.  ''Dragi svi, "Jakna za drugoga" u Zagrebu za ovu zimu je ZAVRŠILA! Darovano je više od 2000 toplih odjevnih predmeta. Dio je našao nove vlasnike na lokaciji, a ostalima smo vozili direktno: prihvatilišta za beskućnike u Kosnici i Jukićevoj, Hrvatska mreža za beskućnike, Psihijatrijska bolnica u Popovači, ali i dio u Otvoreni ormar u Martićevoj. Hvala svima koji su donijeli svoje tople odjevne predmete! Hvala volonterima na pomoći i svakoj toploj riječi upućenoj našim sugrađanima zbog kojih smo ovo i radili! Hvala svima koji su objave dijelili dalje! Hvala medijima koji su pomogli da i oni koji nisu na društvenim mrežama budu obaviješteni!'' - napisali su te dodali kako se vraćaju i iduće godine. Za sve one koji su sa svojim jaknama zakasnili, ima pomoći. U Zagrebu u Martićevoj 71, u dvorištu kafića Bolero, djeluje Otvoreni Ormar u kojem odjevni predmet možeš donijeti ili uzeti tijekom cijele godine.   Osim u Zagrebu, akcija je uspješno završila i u Rijeci gdje su u rekordnom roku prikupili nevjerojatno velike količine odjeće. Svojim dobrim rezultatom pohvalio se i Slavonski Brod, Poreč i Varaždin, a na uključenje su pozvani i ostali hrvatski gradovi.

Primjerice, akcija u Splitu tek je krenula. Početak akcije bio je 16. siječnja, a na Facebooku piše da će potrajati sve do kraja siječnja. Splićani svoje jakne mogu ostaviti u Gradskom kontaru Spinut, na adresi Matoševa 29 od 16 do 18 sati, svakim radnim danom. Osim Splićana, i Požežani još uvijek mogu donirati svoje predmete na adresi sv. Florijana 8, u prostorima udruge Humanum. Odjeću mogu dostaviti svakim radnim danom i subotom. Nadalje, dani darivanja tek stižu i u Pulu. Građani Pule odjeću će moći darovati u subotu, 26. siječnja, na Tržnici Veruda, od 10 do 13 sati. 

Posjeti Miss7.24sata.hr