Nagrade za ravnopravnost spolova u Ujedinjenim Arapskim Emiratima dobili isključivo muškarci

Dubai Media Office
Sve nagrade za poticanje ravnopravnosti spolova na radnom mjestu, zanimljivo, nisu dobile žene
Vidi originalni članak

Vlasti u Ujedinjenim Ujedinjenm Arapskim Emiratima izazvale su blago rečeno podsmijeh nakon što su objavile da su svi dobitnici nagrada u sklopu inicijative za izjednačavanje prava spolova na radnom mjestu - muškarci. Kako prenosi The Guardianu svaka medalja i svaki certifikat za rodnu ravnopravnost na radnom mjestu koji je dodijelio šeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum, potpredsjednik Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladar Dubaija, u ruke je primio muškarac!

Nagrade su se dijelile u tri kategorije: ''Najbolja inicijativa za postizanje ravnopravosti spolova'', ''Najbolji vladin entitet koji podupire rodnu ravnopravnost'' i ''Najbolja federalna vlast koja podržava rodnu ravnotežu''. Priznanja su dobili Ministarstvo financija, Savezni ured za kompetitivnost i statistiku te Ministarstvo ljudskih resursa, koje, naravno, predstavljali muškarci. Zamjenik premijera i ministar unutarnjih poslova, general Sheikh Saif bin Zayed al-Nahyan, prepoznat je kao osoba koja najviše podupire ravnopravnosti spolova.

Ova vijest nije dočekana s oduševljenjem na Twitteru te su ju brojni korisnici podijelili uz komentare poput: ''Čestitam, muškarci.'', ''Jesu li pomaknuli prvi april?'', ''Čini se da su ostvarili veliki napredak po pitanju ravnopravnosti spolova.''

 

Ured za medije Dubaija, objavio je: “Jako smo ponosni na uspjeh žena iz Emirata i njihove uloge u oblikovanju budućnosti zemlje”. A u svojoj objavi dodaju da je ravnopravnost spolova postao temelj vladinih institucija. 

Posjeti Miss7.24sata.hr