Koliko smo sretni zbog Lukine Zlatne lopte, toliko smo bijesni zbog ovog seksizma

Instagram @haileybieber
Voditelj i DJ Martin Solveig uništio je važan sportski trenutak nogometašice Ade Hegerberg svojim primitivnim, seksističkim komentarom
Vidi originalni članak

Jučerašnju dodjelu Zlatne lopte, na kojoj je trijumfirao naš kapetan Luka Modrić, vodio je poznati francuski DJ Martin Solveig. Inače besprijekornu večer, koju ćemo svi pamtiti kao dan kada je prvi Hrvat u povijesti dobio Ballon d'Or, najprestižniju nogometnu nagradu - pokvario je seksistički ispad voditelja.

Naime, sinoć se po prvi put u Parizu dijelila Zlatna lopta i u ženskoj kategoriji, a 23-godišnju pobjednicu Adu Hegerberg prilikom uručivanja nagrade, u prijenosu uživo voditelj Solveig je pitao "može li sada zaplesati pobjednički ples" i "zna li twerkati". Norveška internacionalna zvijezda i trostruka osvajačica Lige Prvaka, u šoku je odgovorila "ne" prije nego što je otišla s pozornice. 

 

Ada Hegerberg i Luka Modrić

Komentari francuskog DJ-a momentalno su uzburkali javnost i podigli prašinu oko kontroverznog seksističkog komentara koji je uništio večer ovoj predivnoj mladoj sportašici. Solveig se ubrzo ispričao putem Twittera i Instagrama te rekao "kako se iskreno ispričava djevojci koju je uvrijedio". 

 

"Htio sam je pozvati da zapleše, a ne da twerka, na pjesmu Sinatre. Pogledajte cijelu snimku, ljudi koji me prate 20 godina znaju koliko poštovanja imam prema ženama." Nakon dodjele, Ada je rekla novinarima kako prihvaća ispriku 42-godišnjeg DJ-a, a i Solveig je sam otkrio kako su razgovarali nakon ceremonije te da je dobio priliku objasniti joj kako je posrijedi bila loše interpretirana šala. 

Bez obzira na sve, pozornica ovako važnog sportskog događaja nije mjesto za neumjesne šale na ženski račun, a Ada je svojom reakcijom i ponašanjem tijekom i nakon dodjele samo dokazala žensku snagu i ponos koji nosi u sebi. Bravo Ada!

Posjeti Miss7.24sata.hr