#spasi me još jednom poslao snažnu poruku: Niste same!

Josip Regovic/PIXSELL Aktivistice inicijative #spasime
Vidi originalni članak
  • Inicijativa #spasime sinoć je održala donatorsku večer u hotelu Esplanade na kojoj su se pojavila i brojna lica iz javnog života
  • #spasime i Zaklada Solidarna osnovali su Fond #spasime koji će financijski pomagati žrtvama obiteljskog nasilja
  • Od početka lipnja pa do kraja srpnja odvija se humanitarna akcija prikupljanja financijskih sredstava za Fond #spasime, a pozivom na broj telefona 060 9003 možeš dati svoj doprinos

Ovo je još jedna pobjeda inicijative #spasime i veliki korak u borbi protiv nasilja u obitelji što prije svega znači protiv nasilja nad ženama; nedavno osnovan Fond  #spasime čija je svrha pružanje konkretne i interventne pomoći žrtvama obiteljskog nasilja u smislu ekonomske, pravne, psihološke, liječničke i stambene pomoći, jučer je održao donatorsku večer u zagrebačkom hotelu Esplanada. Odazvale su se mnoge poznate osobe iz javnog života Hrvatske, od premijera Andreja Plenkovića do Severine, a prikupljena su i značajna sredstva.

Poznate osobe jučer su radile na linijama Fonda, javljajući se na telefon i razgovarajući brojnim ljudima koji su željeli svoj novac uplatit na račun Fonda koji će prikupljene donacije koristiti za hitnu pomoć žrtvama obiteljskog nasilja. U sklopu humanitarne večeri održala se i aukcija umjetnina Mersada BerberaZlatana VehabovićaPauline JazvićTisje Kljaković BraićTonija FranovićaJelene BandoDimitrija PopovićaFadila VejzovićaIvane ArmaniniHrvoja DumančićaDamira ŽižićaKristiana Kožula i Roberta Gojevića koje su autori donirali. 

Na samoj donatorskoj večeri prikupljeno je više od 160 tisuća kuna, piše Večernji list. Svi mogu dati svoj doprinos kroz uplate na žiro račun IBAN HR8023900011500151640 otvoren u HPB-u, pozivom na broj telefona 060 9003 čija cijena poziva iznosi 6,25 kuna te uplatom donacije kroz platformu Indiegogo. Uplate na žiro račun Hrvatske poštanske banke glase na: SOLIDARNA – zaklada za ljudska prava i solidarnost, Trga kralja P. Krešimira IV br. 2, 10000 Zagreb, OIB: 77689629939 s opisom plaćanja: Za Fond SPASIME. Za uplate iz inozemstva, SWIFT je HPBZHR2X. Sve informacije, kao i poveznica na stranicu Indiegogo mogu se naći na internetskoj stranici kampanje SPASIME te na Facebook stranicama Inicijative #SPASIME i Zaklade SOLIDARNA.

Jelena Veljača ovom je inicijativom još jednom u karijeri bez kompromisa usmjerila pažnju na važna ženska pitanja te primjerom pokazala kako javna osoba treba pretakati medijski kapital u konkretnu akciju. Inicijativa je precizno artikulirala probleme nasilja nad ženama i postavila vrlo jasne ciljeve. Veljača najavljuje kako nema posustajanja do njihovog ostvarenja pa ne čudi da su uz nju stale brojne poznate i manje poznate žene kojima je dosta društva čija stopa tolerancije na nasilje nije nula.

Neki od poznatih koji su prisustvovali večeri su Nevena Rendeli, Daniela Trbović, Nina Mia Čikeš, Severina, Olja Vori, Matija Vujica, Vanda Winter, Iva Radić, Nina Violić, bračni par Huljić i brojni drugi. Na samoj večeri pjevale su Jelena Rozga, Severina, Vanda Winter i Iva Visković, Maja Posavec, Zdenka Kovačićek, grupe Pavel, Detour i Vatra. 

Program je završio Severininom izvedbom pjesme ''Sve što želim u ovom trenutku'' originalno prikazane 1986. godine u kultnoj seriji ''Sivi dom'' čija radnja prati također osjetljivu skupinu u društvu - štićenike doma za nezbrinutu djecu. Severina je prve stihove pjesme: '' Sve što želim u ovom trenutku idi, idi iz života moga. Srce mi je izgorjelo moje, a duša mi je ostala bez svoga...'' s pozornice pjevala sama da bi joj se tijekom izvedbe u dirljivoj zborskoj izvedbi pridružile članice inicijative i žene koje su same žrtve nasilja.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr