Iz prve ruke: tv-novinar otkriva kako se osjećao kad je odlučio zaprositi svoju djevojku

Privatni album/Olja Runjić
Hoćeš li se udati za mene? Pitanje je koje je nakon sedam godina veze poznati splitski televizijski novinar Hrvoje Krolo uputio svojoj djevojci! I onda hrabro to svoje iskustvo, kao i video, podijelio samo s missicama.
Vidi originalni članak

"Romantičar ili mazohist? Zašto ovo pitanje? Ipak govori samo za sebe - ako želiš biti romantičar, u jednu ruku si i mazohist. Romantika je vezana uz to da usrećiš drugu polovicu, a s tim dolaze - nervoza, stres, čir na želucu i ostali popratni simptomi. Da, tako je bilo i meni. Upoznao sam Neru (sadašnju zaručnicu) prije sedam godina i odmah sam znao da je to - to... Možda zvuči kao teži klišej, ali ja sam znao. Je li to bilo zbog osmijeha, stasa, nepovezanih rečenica koje smo razmjenjivali, ali to je bilo to. Ona koja je odrasla u obitelji u kojoj su je držali kao kap vode na dlanu, ja koji sam oduvijek imao više prijateljski odnos sa svojim roditeljima. Unatoč tomu što sam imao svoj stan, ona nikada nije htjela doći k meni, već smo se viđali kao pravi tinejdžeri (govorim o početku, četkice i ružičasti tapetići su ipak stigli), no meni je uvijek bilo da je žena žena, pojam divljenja i poštovanja. Za to mogu zahvaliti mami i sestri koje su mi usadile to u genetski kod s kojim možda nisam bio rođen. Ali, da ne bih išao u razmišljanja, godine su tekle, barem ako se mene pita, kao i u svakoj drugoj vezi. Ona se na moje uporne molbe doselila, bili su tu usponi i padovi, ali, kako se kaže, "kad nečija mana preraste u vrlinu i onda znaš da je to - to". Tako je bilo i kod nas. Prolazili su rođendani, godišnjice, Božići, a ja sam to uvijek htio podignuti na višu razinu, što se tiče njezina iznenađenja. Jer njezino iznenađenje i prvo oduševljenje je i moje. E, da, tu su i zaruke... Kako napraviti nešto, a ne ponoviti se, ali i kako napraviti nešto drugačije i zadiviti NJU?

Moram vam priznati, ali vama, ženama koje čitate, barem kada su u pitaju zaruke, mnogo je jednostavnije - na vama je iznenaditi se i reći DA ili NE, dok je na nama cijeli posao.  E, tu dolazimo do te mazohistične strane. U glavi ti je samo jedno - sve mora biti savršeno. Ali taj 'ali' proganja i one najsigurnije u sebe (kao što sam i ja bio), kao kad je dijete na aparatu za igračke uvjereno da odabire plišanca, a on mu izmakne u posljednji trenutak. Tako je bilo meni. Prošle godine sam je iznenadio za Dan žena s kartama za Pariz. Svi su bili uvjereni da će se vratiti s prstenom (možda i ona), ali, ja kao ja, to nisam htio. Kontra svima. Pariz prošao, mi se zabavili, prstena nigdje. Hahaha...

Iako sam pomislio da bi to bilo romantično i već na prijevaru uzeo otisak prstena, ali ne... Očekivano nije iznenađenje. Znao sam da odlazimo sada u Njemačku i da će datumski biti i naša godišnjica, ali da njoj ni u peti neće biti da ću KLEKNUTI pred nju. Tako je i bilo - stigli smo u Njemačku, angažirao sam sestru koja ondje živi da mi javlja vremensku prognozu i popratne moguće neočekivane situacije. Tremu od kupovanja prstena neću ni opisivati jer to bi zaslužilo svoju zasebnu priču, ali prošao je granicu. Briljant je na sigurnom i čeka Nerinu ruku.

Njemačka je velika, to svi znamo, ali tražio sam nešto što priča priču - jednog dana djeca i unuci će je htjeti čuti.  Malo mjesto i park 'Bad Nauheim', u kojem je živio Elvis Presley dok je služio dvije godine vojnog roka, učinilo se idiličnim... Upravo zato što je ondje upoznao i svoju najveću i jedinu ljubav Priscillu, s kojom se i vjenčao. Odmah sam znao - to je to. 21. stoljeće vuče za sobom i fotografije, ali i snimanje, tako da sam svoju, sada zaručnicu, Neru namamio u predivni park 'Bad Nauheim' zbog fotografiranja, ali i snimanja behind scene - što je sve potrebno za savršenu fotografiju na pikniku. 

Dao sam joj do znanja da treba biti lijepo odjevena i to je to. Ostalo je na meni. Kao i žgaravica posljednjih mjesec dana... Dobro, počelo je spontano, kao što na fotografijama možete vidjeti, ali i u videu u kojem sam se prvi put tresao kao malo dijete... Hvala Bogu što radim na televiziji te sam naučio 'skulirati se' kroz emisiju In Magazin (bio sam u prednosti, hahaha), ali onaj trenutak kad sam trebao kleknuti... Sve naučeno pada u vodu. Ogoljen, iskren, nesiguran i prestrašen - sve se to miješalo u meni. Dok izgovaram "gluposti", mislim si - jezero je tu, ako bude "NE", odmah skačem. 

Drage moje missice, iako je sve bilo neočekivano za nju, rekla je "DA" - taj trenutak ću nositi zauvijek u sebi. To je nešto što smatraš da čuješ prvi i POSLJEDNJI put. Znači, čir na želucu se isplatio:) Bili su komentari na društvenim mrežama kako izgleda namješteno i presavršeno da bi bilo istinito, ali eto... Vi imate video koji dokazuje da je zaista bilo, s njezine stane, neočekivano:

Želim poručiti svima da se u ljubav ne srlja, ljubav se gradi, a kad je sagradiš, uvijek postoji mjesto za nadogradnju. I hoću li sad nastaviti biti romantičar (ili, kako znaju nazvati, papak)? Da, jer njezina sreća je i moja, od toga ne mogu pobjeći i ne želim. Svaka nervoza se isplati, ako sve na kraju prođe kako si zamislio. Da, ljubav jest ruski rulet - samo trebaš znati s kim ga igrati.
Sada počinju pripreme za vjenčanje, ali o tome nekom drugom prilikom! :)

Posjeti Miss7.24sata.hr