Isabella Rakonić: Bila sam u neposrednoj blizini pucnjave u Strasbourgu i bilo je strašno...

instagram @janko_popovic_volaric
Treći po redu najljepši Božićni sajam Europe sinoć je bio poprište strašnog zločina. U samoj blizini, u restoranu pored sajma našla se i hrvatska blogerica i influencerica Isabella Rakonić, stažistica Europskog parlamenta, koja je za miss7 prepričala svoje strašno iskustvo
Vidi originalni članak

Blagdanska atmosfera Božićnog sajma u Strasbourgu sinoć je bila naprasno prekinuta pucnjavom u kojoj su, kako je sada potvrđeno, poginule tri, a ranjeno je 12 osoba. Na nesretnom mjestu se našla i Hrvatica Isabella Rakonić koja je cijelo strašno iskustvo zabilježila na svojim društvenim mrežama.

Danas smo razgovarali s Isabellom i evo što nam je ispričala o tom stravičnom iskustvu:
"Stažiram u Europskom parlamentu i trenutno sam na plenarnoj sjednici u Strasbourgu. Otišla sam ranije iz parlamenta do grada i netom prije pucnjave prošla tom istom ulicom. Bila sam udaljena doslovno jednu ulicu od mjesta napada, u restoranu. Panika se počela širiti, a na ulicama Strasbourga koje su inače preplavljene turistima, nije bilo nikoga.

Nismo smjeli izaći van iz restorana osim na vlastitu odgovornost što smo ipak učinili i šetali praznim ulicama gdje smo samo vidjeli specijalce. U uži centar više se nije moglo ući već samo izaći. Kada smo shvatili da nećemo dobiti Uber niti da postoji ikoji drugi način prijevoza do smještaja pokušali smo ući u druge kafiće, no nitko nije puštao unutra iako su normalno radili.

Uglavnom, ljudi su bili u panici, svi su se zabarikadirali u kafiće i nisu izlazili. Tramvaji i promet su bili u potpunosti blokirani, kao i druge službe i Uber. Nije se moglo izaći iz grada niti ući u grad. Po cestama nije bilo apsolutno nikoga osim tu i tamo policijskih vozila.

Šetali smo u krug južnim dijelom grada, gdje je, kako sam kasnije saznala, striktno bilo zabranjeno kretanje jer se smatra da je napadač na tom području. Čuli smo pucanje iz oružja. Vratila sam se u stan tek oko 3 ujutro, i ne mogu vjerovati da je napadač još uvijek na slobodi unatoč tome što su imali dva okršaja..."

Isabella je jučer odmah putem Facebooka obznanila svojim prijateljima da je dobro, a danas je već u sigurnoj zoni Europskog parlamenta: "U Parlamentu je osiguranje trenutno na maksimumu i osjećamo se svi sigurni na ovom području. Grad je navodno još blokiran i onemogućen je pristup centru grada. Market je zatvoren, kao i škole. U Parlamentu se ne osjeti strah, no vjerujem da je svima u mislima što brži povrat u Bruxselles."

Posjeti Miss7.24sata.hr