Doznaj tko je osvojio ulaznice za Teatar Exit

miss7 ti donosi najbolje od Teatra Exit!
Vidi originalni članak

Dobitnica ovotjednog natječaja je: Zrinka Baković. Čestitamo!

U moru dobrih predstava tu je nešto i za tinejdžera (tvoga sina, kćer, poznanika, brata). "Dvije crte plavo" je predstava o tinejdžerici Viti Mayer koja s užasavanjem otkriva da je ostala u drugom stanju. Nalazi se pred teškim izborom što učiniti. Pobaciti ili zadržati dijete? U moru pitanja koja je muče i na koja nema odgovora, osjeća da je sama.Što nam to donosi Teatar Exit? Malo dubljeg razmišljanja, malo smijeha, malo straha i puno iščekivanja. Za svakoga po nešto: Dvoje, Pluća, Taksimetar, Pola-pola, Eva Braun, Ja tata, Crveno.

Maloljetničke trudnoće nisu samo medicinski problem, već i problem seksualnog odgoja mladih. Predstava je namijenjena mladima kao i njihovim roditeljima i prosvjetnim radnicima jer otvoreno progovara o temi koja je često u našoj sredini tabuizirana. 

Za one starije i željnije dubokih i istinski drama Teatar Exit još jednom predstavlja umjetnički rad Jana Maričić, predstavu "Sjeveroistok". Komad je nastao po istinitim svjedočenjima preživjelih u talačkoj krizi u Moskvi 2002. godine,  kada je grupa čečenskih terorista upala u jedno kazalište i zahtijevala od Rusa da povuku svoje trupe iz mjesta Groznog.Čečenka, Ruskinja iz publike i Letonka koja je spašavala žrtve, iznose svoja potresna sjećanja i ponovno ih proživljavaju.

Ove priče kreiramo suptilnim kazališnim jezikom, inzistirajući na istinitosti i tananosti ljudskih osjećaja, a ne na političkom kontekstu događaja. Terorizam je suviše važna i prisutna pojava da bismo ga samo površno osuđivali – mi priznajemo njegovu prisutnost na cijelom planetu i bavimo se složenim mehanizmima straha.

Sjeti se svog prvog posjeta kazalištu i objasni nam zašto se uvijek vraćaš. Najkreativniji odgovor nagrađujemo s dvije ulaznice za predstavu "Sjeveroistok" u Teatru Exit 6.10.2018.

Pravila nagradnog natječaja i politiku privatnosti* pogledaj ovdje.

 

Fill out my online form.
Use Wufoo integrations and get your data to your favorite apps.
Posjeti Miss7.24sata.hr