Bila je bogata i slavna manekenka, ali je, kaže, zbog muškarca izgubila sve i postala beskućnica

GoFundMe
Vidi originalni članak
  • bivši partner ju je ostavio bez ičega, financirala je sve zajedničke troškove života
  • "Samo dva dana nakon što smo se upoznali htio mi je kupiti BMW... Naravno, mojim novcem"
  • u međuvremenu je oboljela od depresije, a bila je izbacivana iz nekoliko stanova jer jednostavno nije mogla platiti najamninu niti režije 

Sjećaš li se starih beauty kampanja za YSL-ovu parfemsku uspješnicu Opium? Ako je odgovor DA, njezino lice ti je sigurno poznato. Ona je Nastasia Urbano, 57-godišnjakinja, bivši model i - beskućnica. U 1980-ima je Nadia bila na vrhuncu svoje manekenske karijere, snimala naslovnice za Vogue, a danas nema krov nad glavom.

Streloviti uspon u modnom svijetu

Sa svega 20 godina, Španjolka Nastasia je bila daleko poznati europski model čiji su potencijal prepoznali američki agenti koji su joj ponudili prvi veliki ugovor - za agenciju Ford Models. Inače, Ford i danas zastupa najpoznatije modele svijeta, a u prošlosti su u toj agenciji bile prijavljene Christie Brinkley, Christy Turlington, Ali MacGraw te brojne druge. Nastasia je nakon strelovitog uspjeha i nakon preseljenja u New York bila jednako popularna i u Europi i u Americi.

Pozivnica za Madonnino vjenčanje

"Večerala sam s Jackom Nicholsonom, Andyjem Warholom i Romanom Polanskim. Partijala sam s Melanie Griffith, Donom Johnsonom i Simonom i Garfunkelom. Trebala sam biti i na vjenčanju Madonne i Seana Penna jer sam tada izlazila s američkim glumcem Davidom Keithom. No, bili smo mamurni pa nismo stigli... Imala sam sve, živjela sam kao kraljica", započinje svoju priču za Daily Mail Nastasia Urbano. 

Raskošan način života, zabave i opijanja su se nastavili kada je upoznala čovjeka koji joj je promijenio život, koji je postao ubrzo njezin suprug. U tom braku je zapravo ona sve financirala - uskoro i zajedničku djecu, skupe automobile...: "Sve je plaćao mojim novcem. Samo dva dana nakon što smo se upoznali htio mi je kupiti BMW... Naravno, mojim novcem. Pristala sam kao budala. Bila sam zaljubljena..."

"Želim da me moja djeca vide u dobrom stanju"

Idila je potrajala dok god se Nastasia mogla baviti modelingom. Tada ju je napustio, a ona je doslovno ostala bez ičega: "Jedino dobro iz tog odnosa su moja djeca", ističe bivši model. Gospođa Urbano je u međuvremenu oboljela od depresije, a bila je izbacivana iz nekoliko stanova jer jednostavno nije mogla platiti najamninu niti režije. Spavala je po kaučima svojim prijatelja i zatvorenim prostorima za bankomate. 

"Želim živjeti, a ne preživljavati. Dosta mi je preživljavanja i stalnog traženja novca. Ljudi koji su se družili sa mnom su polako otišli, no nisam iznenađena. Želim da me moja djeca vide u dobru stanju. Želim se oporaviti kako bi oni bili ponosni na mene."

No, iako je izgubila većinu prijatelja, jedna njoj bliska osoba je znala da mora učiti dobru stvar. Preko on line fundacije Go fund njezin blizak prijatelj Daniel Mirabal Gallego-Díaz je pokrenuo kampanju za prikupljanje novčanih sredstava za gospođu Urbano. Zaklada je za sada prikupila 1500 dolara od željenih 6000, koliko je Nastasiji potrebno da bi dobila krov nad glavom. 

Pomoć prijatelja

Otkad je kampanja postala viralna, oglasile su se i Nastasijine bivše kolegice: "Sjećam je se kao velikog introverta, bila je lijepa i galantna prema svima. Okupljamo ljude koji bi joj pomogli. Potreban je razgovor, treba saznati kako je i što treba", izjavila je za Daily Mail bivša manekenka Ruth Schuler.

Kolega Hernando Herrera misli kako bi Nastasia mogla ponovno raditi u svijetu mode: "Ona bi mogla raditi puno stvari. Spreman sam je podučiti i povezati s fotografijama i agencijama kako bi opet imala posao..."

Posjeti Miss7.24sata.hr