Zaključen natješaj za Portanova Fashion Incubator

Zaključen je natječaj za 14. Portanova Fashion Incubator, a u subotu 20. rujna u DoubleTree by Hilton Zagreb hotelu u polufinalnom krugu natječaja doznat ćemo kojih pet kolekcija predstavlja najbolje od mladih hrvatskih modnih dizajnera.
Vidi originalni članak

Završen je natječaj za Portanova Fashion Incubator, najstarije i najutjecajnije nacionalno natjecanje za mlade modne dizajnere. U subotu 20. rujna u DoubleTree by Hilton Zagreb hotelu u polufinalnom krugu stručni žiri će odabrati pet kolekcija koje će se predstaviti na finalnoj večeri Portanova Fashion Incubatora.

Ove sezone zaprimili smo rekordan broj prijava, što nas posebno raduje jer je jasan pokazatelj da nas i nakon 10 godina nove generacije prepoznaju kao najsnažniju platformu za lansiranje svog brenda, a to je izvorna vokacija ovog projekta”, ističu organizatori.

Stručni žiri u sastavu dizajnera Tea Perića, Lidije Pihler Yuniku i modne urednice Selme Terlević odabrat će pet kolekcija za predstavljanje u finalu u osječkoj Portanovi, a organizatori se obvezuju pokriti im troškove smještaja, modela, frizera, šminkera i produkciju scene.

Pored toga, svi finalisti imat će priliku iskoristiti veliku medijsku pozornost, ostvariti korisne kontakte i dobro se zabaviti. Nije se jednom dogodilo da drugoplasirani na Portanova Fashion Incubatoru ostvari jednako zapaženu karijeru kao i pobjednik sezone, što govori o kvaliteti konkurencije na našem natjecanju”, poručili su organizatori.

Kolekcija koju žiri proglasi pobjedničkom bit će nagrađena s 10 000 kn i pozivnicom za nastup na Cro a Porteru. Na natječaj su se mogli prijaviti pojedinci ili grupa od dva člana u dobi od 19 do 29 godina i to bez obzira na formalno obrazovanje. 

Kvaliteta radova ostaje jedini kriterij po kojem vršimo selekciju. I u ovoj sezoni nagradit ćemo originalnu ideju i izvrsnost u izvedbi, po čemu su prepoznatljivi dizajneri s Portanova Fashion Incubatora”, kaže Lidija Pihler Yuniku, članica stručnog žirija.

U galeriji detaljnije pogledajte fotografije...

Posjeti Miss7.24sata.hr