Yves Saint Laurent: Dva nova muzeja u čast modnoj legendi

Getty Images
U muzejima će biti izložene kreacije Yves Saint Laurenta, a obožavatelji će moći otkriti zanimljivosti o radu i životu dizajnera...
Vidi originalni članak

U rujnu 2017. godine, dva muzeja posvećena radu Yves Saint Laurenta otvorit će se u Parizu i Marrakechu, pružajući tako obožavateljima šansu da otkriju stvari iz karijere, dizajna i života omiljenog dizajnera. Prvi muzej, u Parizu, biti će renovacija već postojeće Fondacije Pierre Berge-Yves Saint Laurent na Petoj aveniji Marceau, a radi se o prostoru kojeg je Saint Laurent koristio kao atelje i ured više od 30 godina. Biti će poptuno renoviran i vraćen u originalni stil, otvarajući priliku posjetiocima da se vrate u vrijeme kada je dizajner tu stvarao i crtao kreacije.

Stotinu kilometara dalje u njegovom domu u Marakechu u Maroku, otvoriti će se i drugi muzej posvećen dizajneru. Yves Klein izgledati će kao plavi vanjski raj na lokaciji gdje mu je posut pepeo. U muzeju će kao stalna postava biti izložene njegove brojne kracije, te knjižnica, kafić i restoran. Novi muzej nije prvi projekt Fondacije, dizajnerova djela već su izlžena u Berber muzeju. Yves Saint Laurent otkrio je Marakech 1966. i toliko mu se svidjelo da je odlučio kupiti kuću i redovito se vraćati tamo. Stoga je posve prirodno 50 godina poslije otvoriti muzej dizajneru kojeg je toliko fascinirao taj grad.

Posjeti Miss7.24sata.hr