„Veliki Gatsby“ otvorio Cannes film festival

Blitz Cinestar
U srijedu 15. svibnja otvoren je jedan od najiščekivanijih i najglamuroznijih svjetskih filmskih festivala – Cannes film festival. Čast otvaranja pripala je filmu „Veliki Gatsby“, koji od četvrtka 16. svibnja igra u svim CineStar i drugim kinima.
Vidi originalni članak

Baz Luhrmann na velika platna donosi novu filmsku adaptaciju romana F. Scotta Fitzgeralda „Veliki Gatsby“, a radnja je smještena u razdoblje ludih 20-tih godina prošlog stoljeća. Jedinstvena vizualna interpretacija ovog klasika donosi vrijeme lakog morala, blještavog jazza i nebeskih vrijednosti dionica. Loveći svoj američki san Nick (Toby Maguire) dolazi u New York i useljava se pored misterioznog milijunaša Jaya Gatsbyja (Leonardo DiCaprio). Nick je uvučen u zavodljivi svijet super bogataša, njihovih iluzija, ljubavi i prijevara...

Film ne privlači pozornost samo svojom zanimljivom pričom nego i svojom jakom glumačkom podstavom. Leonardo DiCaprio, Toby Maguire i Joel Edgerton vodeći su muški glumci, dok Carey Mulligan, Isla Fisher i Elizabeth Debicki čine vodeće ženske uloge.

Poznata glumačka podstava ujedno se pojavila u punom sastavu i na otvorenju Cannes film festivala gdje su tijekom dana obavili photocall i pressicu, a večer je bila rezervirana za glamurozni crveni tepih.

Carey Mulligan, glavna ženska zvijezda filma, za crvenit tepih odabrala je Christian Dior Couture haljinu nude tonova. Styling je osvježila zavodljivim crvenim ružem koji je unio svježinu i glamur ovoj kombinaciji.

Isla Fisher odabrala je suštu suprotnost svojoj kolegici. Zablistala je u vatrenoj dugoj crvenoj haljini s potpisom Oscar de la Rente. Šarena statement ogrlica odličan je odabir za ovaj styling.

Za dan tijekom službenog photocalla, glumice su odabrale ležernije kombinacije koje su također bile stilska suprotnost. Isla se odlučila za bijelu haljinu dizajnerske kuće Dolce&Gabbana, dok je nosila crno kombinezon kuće Balenciaga.

Film „Veliki Gatsby“ nakon službenoj otvaranje Cannes film festivala, počinje igrati i u hrvatskim kinima, i to 16. svibnja u CineStar i drugim kinima.

U galeriji detaljnije pogledajte ekskluzivne fotografije iz Cannesa...

Posjeti Miss7.24sata.hr