Valentino prodan za 858 milijuna dolara

Davor Puklavec/ Pixsell
Gdje ima dima, ima i vatre! Poznata uzrečica se opet pokazala točnom. Već neko vrijeme šuška se kako dizajnerska kuća Valentino mijenja svog vlasnika, no početkom tjedna brend je to zanijekao. No, WWD izvještava kako je vlasništvo ipak prodano i to za 858 milijuna dolara.
Vidi originalni članak

 

Poznata talijanska modna kuća došla je u ruke investitorskom poduzeću Mayhoola for Investments S.P.C. sa sjedištem u Kataru.

„Valentino je uvijek bio brend jedinstvene kreativnosti i neupitnog prestiža. Zadivljeni smo radom kreativnih direktora, Marie Grazie Chiuri i Pierpaola Picciolija, i menedžerskog tima koji je pod vodstvom Stefana Sassija. Njihova sposobnost održavanja estetskih vrijednosti osnivača, Valentina Garavanija, i sofisticirana vizija stvorili su temelj za budućnost. Naša dugoročna vizija je iskoristiti puni potencijal ovog izvrsnog brenda. Vjerujemo da je Valentino prikladan za stvaranje dobre baze za jednu globalnu luksuznu kuću“, objasnili su vlasniciMayhoola.

Iz izjave bi se moglo zaključiti kako je Valentino tek početak. Naime, Mayhoola for Investments u vlasništvu ima i londonski Harrods.

Brojni stručnjaci smatraju kako je ovaj potez jedna od najboljih investicija jer će doći do širenja europskih dizajnerskih brendova na nova tržišta. No, s druge strane smatra se da je ovo dokaz kako je Italija duboko u krizi, a s time i Europa. Koja modna kuća je sljedeća?

Posjeti Miss7.24sata.hr