Upečatljive torbe za sve prigode

Borna Filić/Pixsell
Velike, male, za svaki dan, za večernji izlazak – Nohaa ženske torbe stvorene su za modernu ženu koja voli trendi modne dodatke. Svaka torba ručno je izrađena. Jednobojne, šarene, klasične ili upečatljive – raznolika ponuda uveselit će svaku ženu.
Vidi originalni članak

Iza sve popularnijeg brenda stoje dvije prijateljice, Ivica Nola i Rijana Hadžić. Djevojke, koje su rodom iz Podgore pored Makarske, poznaju se još iz srednje škole, no preseljenje u Zagreb zbog studija na Grafičkom fakultetu zbližio ih je i označio početak bliskog prijateljstva. Ideja za brend Nohaa rodio se u prosincu 2009. godine kad su se Ivica i Rijana prijavile na natječaj čaospisa Cosmopolitan i Noaimi Campbell parfema.

„Na tom natječaju smo i pobijedile te dizajnirale i izradile unikatne broševe koji su se prodavali s Naomi parfemima u Hrvatskoj i BiH. Nakon toga se Nohaa priča nastavlja izlagajući na različitim modnim događanjima. Najveći uspjeh Nohaa je ostvarila prolaskom u finale Fashion Incubatora 2011. gdje se predstavila s kolekcijom odjeće Crna kraljica 1,2,3. Nohaa se nikad nije bazirala samo na izradu torbi već na cjelokupno odjeću i modne dodatke,no one su naš najtraženiji proizvod tako da najveću pažnju ipak poklanjamo njima“, objašnjavaju djevojke.

Praktičan i chic dizajn

Naziv brenda nastao je iz prezimena dizajnerica, a drugo a je dodano zbog zvučnosti i upečatljivosti. Prilikom izrade torbi trude se da svaka torba bude unikatna, posebna, ali i ono najvažnije – nosiva. One žele da njihove torbe ženama savršeno upotpune styling. Prilikom izrade torbi koriste eko glatku i brušenu kožu. Ovisno o modelu torbe, ovaj tražen modni dodatak može biti gotov za koji sat, dok pojedini modeli traže više truda.

„Nohaa kupci su različitih profila. Većinom su to mlade djevojke koje prate modu i koje žele imati nešto posebno i dizajnersko. Često nam se javljaju i poslovne žene i starije gospođe kako bi upotpunile i podigle svoja poslovna odijela“, objašnjavaju Ivica i Rijana.

Ručno rađene torbe po pristupačnim cijenama

U ponudi se nalaze različiti modeli torbi – od onih velikih koje su idealne za svaki dan, do večernjih pismo torbi koje su dovoljno male da ne sputavaju tijekom izlaska, ali i velike kako bi u njih stalo sve što je ženi potrebno tijekom večernjeg izlaska. Cijene se kreću između 200 do 400 kn ovisno o veličinu i modelu, a svoj primjerak možete potražiti na službenoj Facebook stranici. Djevojke često nose svoje uratke, a najčešće modeli i nastanu jer su Ivici i Rijani bila potrebna upravo takva torba.

„Naravno, obožavamo torbe kao i sve drugo što je vezano za modu tako da se samo gomilamo te na kraju ni ne znamo što sve imamo po ormarima. Volimo brojne modele Nohaa torbi, no posebno u sjećanju je ostala torba u obliku lopte koja je cijela bila prekrivena bež cvjetićima. Torbu smo izradile za potrebe Krpinog natječaja gdje smo i osvojile 2. mjesto. Bile smo jako ponosne jer je upravo Robert Sever bio taj tko je odlučivao o pobjedničkim torbama“, naglasila su djevojke.

Osim popularnijih torbi, koje su ujedno i najtraženiji komadi u ponudi, Nohaa design nudi i odjeću i druge modne dodatke, kao što je nakit, remenje, ukrasi za kosu, a ove godine su djevojke dizajnirale i leptir mašne za muškarce.

„Nohaa plan je da se još više proširimo i postanemo još prepoznatljivije na području Hrvatske. Svakako bih htjele još više proširiti našu ponudu, da ne budu samo torbe i modni dodaci ono što nas čini prepoznatljivima“, za kraj objašnjavaju Ivica i Rijana.

U galeriji detaljnije pogledajte Nohaa torbe i odaberite svog favorita...

Posjeti Miss7.24sata.hr