Svi nose cvjetni uzorak

Davor Puklavec/ Pixsell
Napokon je stiglo proljeće, a s njim se počela buditi i priroda. Glavni ukras na ulicama, u parkovima i u prirodi je postalo cvijeće raznih boja, a prikladno tome procvala je i naša odjeća. Cvjetni uzorak voli i hrvatski dizajnerski brend eNVy room čije haljine ukrašene floralnim motivima rado nosi hrvatska glumica Judita Franković.
Vidi originalni članak

Dok je još prije par sezona floralni uzorak bio decentan i pomno doziran, ovog proljeća pravila ne postoje. Cvjetovi su veliki, print šaren, a miješanje različitih uzoraka postalo je nepisano pravilo kojeg su prigrlile brojne svjetske trendseterice. Poznati modni dvojac eNVy room također je koristio motiv cvijeća u svojoj kolekciji za proljeće/ljeto 2012.

"Odabrali smo orhideje u bijeloj, žutoj i zelenoj boji. Također smo koristili i palmine listove na T-shirt majicama. Ovaj trend u isto vrijeme može biti elegantan i ženstven, ali i izgledati jako cool. Primjerice, cvjetnu haljinu možemo nositi uz kratku kožnu jaknu i bajkerske čizme", komentirali su Nikica Ivančević i Vjeko Franetović.

Poznata glumica Judita Franković svakim svojim javnim nastupom oduševljava odabirom stylinga. Za službeni party povodom Dove Fashion.hra, kao i za sami event, Judita se odlučila upravo za decentni cvjetni uzorak na haljini i suknji iz aktualne eNVy room kolekcije. Ona je pokazala kako se elegantan komad može nositi uz kožni ovratnik i crne rukavice.

Veselo i šareno

Skoro da ne postoji dizajnerski brend koji nije na pisti prošetao cvjetni uzorak. Pitanje je samo u kolikoj mjeri. Pastelne boje i nježnu romantiku predstavio je Louis Vuitton koristeći velike cvjetove. Nina Ricci također se odlučila za romantiku, ali u jarkim bojama.

Upadljivo je IN, a što je kombinacija boja jača, to je svakako bolje. DKNY predstavio je cvjetni uzorak koji je daleko od romantike. Urbani styling za odvažne žene u kojem floralni uzorak vlada od glave do pete. Retro stil postao je jedan od vodećih trendova posljednjih sezona. Tri trenda u jednom predstavio je dizajnerski brend Anna Sui – jarke boje, cvjetni uzorak i retro stil! Ženstveno, urbano i trendi u jednom!

Oscar de la Renta odlučio se za veliki print i tople boje te svoje manekenke pretvorio u prave božice prirode. Cvjetovi su čak ukrašeni i svjetlucavim kristalima. Christopher Kane bira proziran materijal koji je ukrašen velikim i malim cvjetovima svih veličina i boja.

Uz eNVy room, dizajner Teo Perić također se odlučio za uzorak cvijeća u svojoj novoj kolekciji Teo P. Za MAK. Jedna od najhvaljenijih i najboljih kolekcija nedavno održanog Cro a Portera, predstavila je impresionističke cvjetove koji djeluju kao da su uistinu napravljene tek s par poteza kista. Birajte ili elegantnu i ženstvenu haljinu ili hlače s upadljivim uzorkom. U tom slučaju kombinirajte ih uz decentniju košulju ili majicu, smeđih ili pastelnih boja.

"Uz cvjetnu vestu za one hrabrije predlažemo cvjetni total look s nešto sitnijim cvjetovima ili pak sa samo jednim krupnim floralnim printom. Ako pak želite igrati na sigurno naš prijedlog je jednobojna asimetrična lepršava suknja ili palazo hlače širokih nogavica. Sjajno bi pak pristajale i kožne skinny hlače. Naš najdraži proljetni styling je svileni satenski T-shirt i lepršava maksi suknja s velikim floralnim printom, pismo torba, tanki remen i pumpsice u žarkoj boji", savjetuju Nikica i Vjeko.

Vrijeme je za modno buđenje! Osvježite svoj stil i dopustite mu da procvjeta u punom sjaju.

U galeriji detaljnije pogledajte kreacije poznatih dizajnerskih brendova...

Posjeti Miss7.24sata.hr