Zvijezda Kućanica Felicity Huffman odlazi u zatvor: prijeti joj ozbiljna kazna

Profimedia/Instagram
Vidi originalni članak
  • Felicity Huffman optužena je da je davala mito za upis svoje kćeri na fakultet
  • Glumicu se tereti da je platila 15 tisuća dolara kako bi lažirala rezultate svoje kćeri na testovima
  • Priznala je krivicu i zbog toga je veća vjerojatnost da će dobiti manju zatvorsku kaznu

Američka glumica Felicity Huffman trenutno je usred velikog sveučilišnog skandala. Pedeset osoba optuženo je za davanje i primanje mita s ciljem upisa djece bogatih roditelja na prestižna američka sveučilišta. Dva najpoznatija imena na popisu svakako su ona glumica Felicity Huffman i Lori Loughlin

Kako prenosi CNN, trinaest bogatih roditelja, među kojima je i glumica, priznat će krivnju za prijevaru i davanje mita za upis svoje djece na prestižan fakultet. Zvijezda 'Kućanica' tereti se da je platila 15 tisuća dolara lažnoj dobrotvornoj organizaciji povezanoj s Rickom Singerom (prvooptuženim) u svrhu namještanja rezultata svoje kćeri na SAT testovima - točnije, testovima sposobnosti koji se u Americe koriste kao prijemni ispit za upis na fakultet. 

Felicity je priznala krivnju zbog čega će tužitelji predložiti manju zatvorsku kaznu. U suprotnom, glumica bi mogla dobiti zatvorsku kaznu u trajanju do 20 godina. Zbog priznanja postoji velika vjerojatnost da će dobiti samo godinu dana uvjetne kazne i novčanu kaznu u iznosu od 20 tisuća dolara

Glumica je u priopćenju izrazila žaljenje zbog onoga što je učinila: "U potpunosti prihvaćam svoju krivicu i s dubokim žaljenjem i sramom zbog onoga što sam učinila, prihvaćam punu odgovornost za svoje postupke. Sramim se boli koju sam prouzročila svojoj kćeri, obitelji, prijateljima, kolegama i obrazovnoj zajednici. Želim se ispričati svima njima, a posebno onim učenicima koji svaki dan naporno rade kako bi se upisali na sveučilišta i njihovim roditeljima koji uz ogromne žrtve daju iskrenu podršku svojoj djeci."

Za razliku od Felicity, gumica Lori Loughlin i njezin suprug modni dizajner Mossimo Giannulli, još uvijek nisu priznali krivnju, a nije poznato ni hoće li to učiniti. Supružnicu su optuženi da su Singerovoj zakladi platili čak 500 tisuća dolara kako bi se njihove kćeri upisale na fakultet kao veslačice.

Posjeti Miss7.24sata.hr