Zagreb će, izgleda, dobiti radio s 'cajkama'. Evo što naši glazbenici kažu na to

Instagram
U svibnju će navodno početi emitirati radio postaja koja će puštati turbo-folk glazbu i pjesme hrvatskih izvođača čija glazba sadrži 'istočnjački melos' pa smo pitali naše poznate osobe što misle o tome. A ti?
Vidi originalni članak

Htjeli vi to ili ne, u Zagreb, čini se, stiže radio cajka! Ok, nije to službeni naziv nove zagrebačke radio-postaje koja bi navodno trebala biti puštena u eter – već naziv koji se spontano stvorio među ljudima koji sve više komentiraju ovu mogućnost. Pa ima li mjesta za ovakvu vrstu glazbe u Lijepoj našoj? Čini se da ima!  Extra FM stiže u eter, šuška se, u svibnju, a čeka se odluka Vijeća za elektroničke medije koji će presuditi ovim vrućim glazbenim novostima. Puštat će se  turbo-folk glazba i pjesme hrvatskih izvođača čija glazba sadrži istočnjački melos. Tko će uživati u ovim notama, a tko će stanicu blokirati, provjerili smo među našim zvijezdama. 

Maja Šuput, pjevačica
 

"Treba ponuditi slušateljima sve moguće žanrove i izvođače. Mi koji smo najviše prisutni na terenu i koncertno najviše radimo smo zakinuti za niz radijskih postaja samo zato jer ne žele puštati zabavnu, pa čak u mom slučaju, ni pop glazbu. Pjesma 'Lopove' ima 22 milijuna pregleda na YouTubeu i nemože biti veći pop, a ne znam kad sam je čula zadnji put na radiju. Pjesma 'Ne lomi mi srce' ima 18 milijuna  pregeda, a ista stvar se dešava s njom na radiju. Ni jedna ni druga nemaju ni malo narodnog melosa, a eto, opet je netko napravio takvu uredničku politiku na radiju da se ne vrte. Tako da bi ovaj novi radio, ako će vrtjeti želje publike - razvaliti!!!


Marko Tolja, glazbenik
 

"Naravno da ako ima interesa, ljudima to treba i ponuditi. Iako nisam pobornik takve glazbe, nisam jedan od onih koji misli da je treba zabraniti. Svatko neka sluša ono što zeli. Radio je tu, pa ako zeliš slušati, slušaj. Mislim da je puno veći problem što se u radijskom eteru općenito premalo pušta domaće glazbe i na tome bi se trebalo ozbiljno poraditi. Nama glazbenicima je to osnovni alat za rad i polako, ali sigurno ga gubimo. A YouTube je pak stvar za sebe - pregledi se kupuju na sve strane i nije baš neki sasvim realni pokazatelj trzišta".

 

Antonija Šola, glazbenica

 

"Čula sam za to nešto u kuloarima. Postoji već par takvih radio stanica, ionako svatko danas sluša što želi na Internetu. Autorica sam raznih stilova, od popa, tamburice, mainstreama itd., a što više radio stanica, više emitiranja i za mene kao autora. Kao izvođačica pop-glazbe znam gdje se emitiraju pjesme koje ja pjevam i ima dosta radio stanica za glazbu koju izvodim. Srećom, dostupna je sva glazba na Internetu (YouTube, Deezer, iTunes ...) ali još uvijek dobro dođe da se emitira pjesma na radiju, televiziji, naročito onim radio stanicama koje kroje top-liste".

Posjeti Miss7.24sata.hr