Video: Pustit ćeš suzu - poslušaj kako Novi fosili pjevaju Olivera

Pixell/PIXELL
Vidi originalni članak
  • Grupa Novi fosili ove godine proslavlja velikih pedeset godina rada na domaćoj glazbenoj sceni
  • Pola stoljeća zaslužuje veliki slavljenički tulum pa će tom prilikom 1. i 3. listopada održati koncerte u Lisinskom
  • Prilikom gostovanja na Narodnom radiju prisjetili su se svojih početaka i najdražih uspomena, ali i otkrili što nas sve očekuje na koncertu

Rijetko tko u Hrvatskoj može se pohvaliti karijerom koja traje pola stoljeća, a baš nju ove godine proslavlja grupa Novi fosili. U povodu velike obljetnice Sanja Doležal, Vladimir Kočiš Zec i Marinko Colnago svratili su u „Living Room Acoustic“ Narodnog radija i odsvirali neke od najvećih hitova, ali i pokazali kako zvuči veliki Oliver u njihovoj izvedbi. “Mnogo puta smo s njim dijelili pozornicu, ali najljepše je to što smo dijelili neke privatne trenutke. Bio je jako dobar prijatelj s mojim suprugom, voljeli su kartati. Sjećam se nekih svojih rođendana kad je znao doći ujutro. Taman usisavam stan, a on u 10 ujutro sjedne za klavir i do ponoći se nije micao. Ja nisam upoznala nikog drugog poput njega”, rekla je Sanja Doležal o nikad prežaljenom Oliveru.

Jesenski trendovi Elegantno lice trapera: 4 kombinacije s trapericama u kojima ćeš ove jeseni izgledati tip-top

Veliki rođendanski tulum u Lisinskom

Pola stoljeća svoga postojanja proslavit će na dva koncerta u zagrebačkom Lisinskom koji će se održati 1. i 3. listopada. Ondje će se prisjetiti nekih od svojih najvećih hitova, ali i svojih nekadašnjih članova koji su, poput neprežaljene pjevačice Đurđica Barlović, obilježili jedan dio estradne prošlosti. “Pjevat ćemo neke njezine najveće uspješnice, to je najbolji način da joj zahvalimo na svemu što je dala kao član grupe ”, rekao je Vladimir Kočiš Zec i istaknuo da je Đurđica zaista bila vrhunski vokal. Nažalost, s njima neće biti Rajko Dujmić koji trenutačno proživljava teške životne trenutke. “Žao nam je, on je zajedno s nama stvarao to ime. Međutim, stjecajem okolnosti ne može biti s nama. Što drugo reći...”, kratko je prokomentirao basist Marinko Colnago.

Nova turneja Massimo i miss7 pozivaju te na boutique turneju 'Vještina'. Ali ne očekuj običan koncert...

Prisjetili su se najdražih uspomena

A kako su Novi fosili uopće postali Novi fosili? "Sjećam se kao danas. Bili smo u slastičarnici kad nas je netko upitao kako ćemo se zvati, a mi kažemo: 'Vidiš da smo već relativno stari za neki početak, vidiš da smo već kao fosili', a Arsen Dedić, koji je znao koji put i sarkastično dobaciti, kaže: 'Pa dečki, nazovite se onda Novi fosili'”. - otkrio je Marinko. Tijekom gostovanja na radiju grupa se prisjetila omiljenih trenutaka iz svoje dugogodišnje karijere. Uspomena je mnogo, a Marinko i Zec prisjetili su se jedne od najdražih. “Kad smo bili na Eurosongu, Zec i ja smo iza ugla zvali pobjednika Logana: 'Johnny!', on se okrene, a mi se sakrijemo. Sigurno je imao jako lijepo mišljenje o nama. Sljedeće godine smo se ponovno družili, ali je bio jako suzdržan”. Sanja je istaknula kako početak nije bio lak i kako je u ovu pjevačku avanturu krenula radi poboljšanja studentskog budžeta. Po svemu sudeći, dolaskom u Nove fosile donijela je odluku života. 

Posjeti Miss7.24sata.hr