Video: Isprobaj! Recept Jelenine bake protiv prehlade - ravno iz Pariza!

instagram @taytay_xx
Manekenka Jelena Atabeyki, nekad Orešković, iz Pariza nam se javila u pravi tren: u sezoni prehlada i gripa podijelila je bakin prirodni recept za jačanje imuniteta koji čak mogu piti i trudnice. Pogledaj i - isprobaj
Vidi originalni članak

Svi oko tebe šmrcaju, piju sirupe i mjere temperaturu?!  Da bi ti to izbjegla, možda ti može pomoći bakin recept za zdravlje koji je s missicama podjelila poznata hrvatska manekenka Jelena Orešković, koja otkako se udala nosi prezime Atabeyki. Ona je u svoj pariški dom ponijela i jedan domaći bakin recept kojim sebe i svoju obitelj liječi od sezonskih bolesti.  Zdrave je navike prenijela i na svoju šestogodišnju kći Pantheu, a vjeruje da će i šestomjesečna Tessa uskoro njihovim stopama!

Pripravak koji svakodnevno konzumiraju, možeš napraviti i ti! Zašto ne - pokušaj spriječiti, a ne liječiti!

Your browser doesn’t support HTML5 video

Evo što ti treba:

1 korijen naribanog đumbira

3 cijela smljevena limuna

100 grama samljevenih oraha

3 cijela, sitno nasjeckana češnjaka

1 velika žlica kurkume

pola velike žlice kajenskog papra

1 mala žlica cejlonskog cimeta

50 dkg meda

1 dcl maslinovog ulja

ružmarin.

Sve navedeno spojiti u smjesu, staviti u teglicu i držati u frižideru. Svako jutro uzeti jednu žličicu pripravka za prevenciju, a nekoliko dnevno u slučaju prehlade ili gripe.

 

Bojiš li se zadaha od češnjaka, ne brini. Ima Jelena savjet i za to:
- Češnjaka je vrlo malo u odnosu na limun i đumbir koji su izuzetno jakog okusa, a i šalica crne kave nakon doručka ili kocka crne čokolade definitivno će ubiti eventualno preostali okus češnjaka! Bon appétit!

 

Posjeti Miss7.24sata.hr