Kako izgleda Uskrs u domu poznatih

Predblagdansko raspoloženje vlada na ulicama i u trgovinama, ali još više u našim domovima. Uoči Uskrsa posjetili smo domove nekoliko poznatih dama i čuli kako ga one slave
Vidi originalni članak

Obitelj na okupu mnogima znači i srce na mjestu! Tako Uskrs doživljavaju naše zvijezde koje su odlučile podjeliti s missicama svoje uskrsne dekoracije. Raskošan blagdanski stol, vesele pisanice u košaricama, te pokoji uskrsni zeko – rado su viđeni gosti u u domovima naših zvijezda. Tko zna, možda ti baš njihova uskrsna dekoracija bude inspiracijom za vlastiti blagdanski ugođaj!

Mirjana Mikulec, dizajnerica interijera

Budući da stalno uređujem prostore nekako kod kuće onda volim minimalnim zahvatima odati počast nekom trenutku, događaju ili blagdanu. Za Uskrs je to obično jedan aranžman od svježeg cvijeća i grančica cica maca koji nadopunim mirisnim svijećama. Bitno je unijeti dašak boja u prostori time ga osvježiti, a to možete upravo cvijećem ili pokojim dekorativnim predmetom, poput vaza, tanjurima i ukrasnim jastucima na sofi. Ne treba pretjerivati, to je uvijek moj savjet, prostor ne smije biti zagušen stvarima.

Minea, TV voditeljica

Uskrs uvijek slavim u krugu obitelji u svom obiteljskom domu. Uz tradicionalni uskršnji doručak, nakon mise i blagoslova hrane, okupimo se svi za stolomi to je onaj najljepši osjećaj!

PREDIVNI USKRS! Ovo su najljepše dekoracije za uskršnja jaja koje smo ikad vidjeli!

Naš dom uvijek je uređen s puno ljubavi i ukusa, a mama je ta koja je prenijela i na mene želju da naš dom, osim što odiše finim mirisima iz kuhinje, i vizualno odgovara blagdanu. Mama je ta koja je šef u kuhinji i najbolja je u pripremi kolače te domaće šunkice koju izvrsno priprema, točnije peče u kruhu. Na stolu su neizostavni mladi luk, domaća jaja i pisanice, rotkvice, hren, francuska salata te domaći sir i vrhnje. Također, za uskršnje jutro, svake godine pripremi i tradicionalnu uskršnju pincu.

Za ručak, osim juhe i predjela, na stolu se nađe purica s mlincina. Meni je to jedno od najdražih jela i jako mu se veselim! Od djetinjstva, sjećam se, ostao je običaj nakon ručka, uz kavu i kolače tucati jaja i brojati tko će biti bolji.

Sementa Rajhard, glumica i pjevačica

Uskrs je meni i mojoj obitelji najveći kršćanski blagdan stoga nam je vrlo bitno da se ni u čemu ne pretjeruje - ni u hrani ni u piću već da smo svi na okupu i da nam je blagdan ispunjen radošću i blagoslovom. Mama i ja pripremamo kolač i šunku te poneki nakit koji objesimo na "maćuhice" ( to radimo još od mojeg djetinjstva). Mali brat Armando i ja odlučili smo ove godine jaja obojiti na starinski način, uz pomoć ljusaka od luka, kurkume i ljubičastog kupusa i jako se tome veselimo. Neizostavna je moja slana pita sa šunkom i šamrole ;)))

Obožavamo naše francuske bulldoge koji također uživaju u našim pripremama. Želim svima sretan i blagoslovljen Uskrs, da ste svi uz svoje najmilije jer u tome je sreća i blagost.

Posjeti Miss7.24sata.hr