Tajna magnetske privlačnosti Michelle Obame

instagram @janko_popovic_volaric
Velika borkinja za ljudska prava, žena motivatorica, čuvarica ljudskih prava, istinska prijateljica te neprikoslovena modna ikona - sve je to, i puno više, Michelle
Vidi originalni članak

Rođena 17.siječnja 1964. godine kao Michelle LaVaughn Robinson, bivša Prva dama Sjedinjenih Američkih Država će definitivno ostati upamćena kao žena inspiracija. Za razliku od većine svojih prethodnica i (za sada) jedne nasljednice, ova spisateljica, odvjetnica i asistentica na fakultetu koja je jučer napunila 55 godina je žena koja stoji pored svog muškarca, a ne iza njega. 

Kako bi joj zahvalio za 27 godina braka, potpore, ljubavi i 2 prekrasne djece, Barack joj je putem Instagrama poslao predivnu čestitku,...

Dok je obavljala funkciju Prve dame od 2009. do 2017. godine, Obama se snažno zalagala za borbu protiv siromaštva i gladi, za obrazovanje, tjelesnu aktivnost i općenito zdrav život odraslih i djece Amerike. Naravno, ne smijemo zaboraviti niti činjenicu da je Michelle istinska američka modna ikona. Izdvojili smo 5 stavki zbog kojih je tako posebna!

1. Spisateljica

Kada je Michellina knjiga memoara "Becoming" stigla na tržište, trebalo joj je samo dva tjedna da postane najprodavanija knjiga 2018. godine u Americi i Kanadi! Moramo li reći da je "Becoming" izašao 30. studenog, pa je taj podatak još fascinantniji? U ta slavna dva tjedna prodano je više od 2 milijuna kopija diljem dvije države (P. S. Trenutna brojka prodanih primjeraka je gotovo 800 tisuća)! Michelle je u knjizi progovorila o svojim korijenima, o tome kako je pronašla svoj glas, o kampanji za javno zdravstvo, o modi te svojoj najvažnijoj ulozi - ulozi majke.

"Nemoj u život uvoditi ljude koji te sputavaju. Vjeruj svojim instinktima i gradi dobre odnose s prijateljima, kolegama i partnerom. Uz njih ćeš se osjećati dobro, oni te neće povrijediti...", jedna je od glavnih poruka koje je dubokim životnim iskustvom željela poručiti Michelle.

2. Vječno mlada

Iako su je mnogo puta pitali ispitivali koja je tajna njezine mladosti, Michelle je svojoj dermatologinji u Hollywoodu znanoj i kao "guru za kožu" Jennifer Brodeur prepustila riječ po pitanju kože. Brodeur je rado s javnošću podijelila tajnu Michelline mladosti. Gospođa Obama ne prakticira eksfolijaciju niti liftinge, nego - vitamine! Jennifer Brodeur je u prvoj fazi brige oko Michellina lica koristila njegujuće tretmane protiv upale, nakon kojih su polagano počeli primjenjivati vitamin C, te vitamin A za večernju njegu kože. Iako su joj vitamini baza, Obama rado koristi i kreme s kolagenom te najvažniji sastojak - zdravo stanje uma: "Sve što činiš za sebe i svoju kožu su najbolji pokazatelj ljubavi same prema sebi, nije to taština", objasnila je jednom prilikom Michelle.

3. Slavne prijateljice

"U životu trebamo imati tri prijatelja. Jedan koji je korak ispred nas i koji će nam uvijek biti uzor, jedan koji će biti pored nas, na svakom koraku našeg životnog putovanja, i jedan iza nas koji će nam biti životna potpora i na kojeg ćemo se osloniti na životnom putu", jedan je od citata iz knjige Michelle Obama. Osim slavnih prijateljica poput Taylor Swift, Ellen DeGeneres, Sarah Jessice Parker i Serene Williams, Michelle duboko u tajnosti drži svoje prijatelje koji nisu medijske zvijezde. No, zato rado progovara o svom odnosu s kćerima Sashom i Malijom te majkom Marian Shields Robinson. Marian je između ostalog bila najmanje sretna odlukom Baracka Obame da se kandidira za predsjednika, pa joj je nakon isteka Obamina mandata pao kamen sa srca.

4. Humanitarni rad

Gospođa Obama je ulogu Prve dame je itekako iskoristila. Umjesto da sjedi prekriženih ruku, bivša Prva dama je mandat iskoristila za promicanje zdravstvenih akcija. Javno je promicala djelovanje 8 američkih humanitarnih akcija i fundacija, a osnovala je inicijativu Let's Move. Riječ je o pokretu koji progovara o problemima pretilosti mlađih generacija. Cilj inicijative je briga o novim generacijama za koje želi da odrastaju zdravije kako bi mogli slijediti svoje snove. Na svom prvom putovanje povodom pokreta Let's Move, Obama je djevojčicama ženske škole u Londonu progovorila o važnosti edukacije i ulozi žena u budućnosti.

5. Biti cool njezin je životni moto

Kada su u pitanju pravi životni problemi, Michelle Obama će učiniti sve što je u njezinoj moći da se njezin glas čuje, kao što je bilo u kampanjama za zdravlje i edukaciju mladih ljudi. No, više puta je dokazala kako se nekim prizemnim stvarima ne opterećuje. Kada su javnost izašla ljubavna pisma koja je njezin suprug Barack u mladosti pisao drugoj ženi, Alexandri McNear koju je gotovo i zaprosio, Michelle je ostala cool i nije dala nikakve ljubomorne komentare. Uzburkane ljubavne vode su mediji pokušali stvoriti i šuškanjem o vezi Baracka i Beyoncé, a sve zbog bezazlenog videa zajedničkog plesa. Naravno, Michelle je poput prave dame oguglala na ta bezazlena šuškanja.

Ipak, Amerikancima se najviše svidjela zbog svog nekonvencionalnog načina života (šetnje po tržnici u društvu kćeri, igra sa psom Boom) i modnog stila: "Kao crna žena u politici često odajem dojam osobe koja se ili previše ističe, ili nosi previše luksuznu odjeću ili na drugu stranu, prikazujem se kao previše nonšalantna žena. Znala sam nositi Michael Kors suknju s majicom iz Gapa, kao što bih odjeću iz Targeta kombinirala s komadima s potpisom Diane Von Furstenberg." Možemo se samo nadovezati: Michelle je prava cool mom!

Posjeti Miss7.24sata.hr