Strašno! Ovaj psić je prošao paklene muke jer ga je vlasnik obojio u ljubičasto

Pinterest/AlbionFit
Neki vlasnici pasa su vrlo netaktični pa svojim hirovima ljubimcima mogu napraviti neviđenu štetu. Nažalost, to se dogodilo i ovom mališanu... Upozorenje, neke fotografije u ovom članku su uznemirujuće!
Vidi originalni članak

Tko god što mislio o bojenju dlake svog psića, činjenica je da neki vlasnici to rade, ali, nadamo se da onda koriste boje koje su prilagođene za pseće krzno. Međutim, bilo u nedostatku informacije, znanja ili bilo da se radi jednostavno o nemaru, neki vlasnici biraju obične boje za kosu kako bi bojili krzno. A posljedice? One su užasne za psa. Upravo je na to nedavno putem društvenih mreža upozorilo jedno sklonište za pse u Floridi.

Violet je maltezerica koja je završila u užasnom stanju u skloništu nakon što je netko (pretpostavlja se vlasnik) njezinu prirodnu snježnobijelu dlaku obojio ljubičastom bojom za kosu. Od kemije u boji, Violet je imala strašne reakcije - cijela se nadula, oči su joj se zatvorile, šepala je i jedva se kretala, a po koži je imala teške opekline, toliko da je većim dijelom izgubila krzno. U skloništu su se pobrinuli da isperu većinu boje s dlake, dali psu tekućine i lijekove te joj zamotali rane. Sljedeće jutro su odlučili sasvim joj ošišati krzno kako bi se lakše pobrinuli za rane, no onda se tek shvatilo koliki je razmjer ozljeda: komadi kože su počeli otpadati uz krzno... U tom trenu više nisu bili sigurni hoće li Violet preživjeti, a preživi li, hoće li ostati slijepa. 

Ipak, ubrzamo li tri mjeseca lijekova protiv bolova, antibiotika, prematanja, posebnih terapija i puno besanih noći i brige, Violet je počela hodati, dala se maziti i družila se sa svima u skloništu. Čak je sama naučila put do veterinara!

Violet se oporavljala i htjela je da to svi oko nje znaju. Psić danas živi s divnim udomiteljima koji se profesionalno bave njegom pasa pa smo sigurni da joj se ovo više neće ponoviti. Nadamo se nijednom drugom psiću više nikada! 

ZANIMLJIVO Što tvoj pas otkriva o tvojoj osobnosti

Posjeti Miss7.24sata.hr