Što više reći: Kim Kardashian veliča anoreksiju na Instagramu

Getty Images
I dok se žene diljem svijeta bore za body-positive pokret, Kim Kardashian se javno ponosi svojom "anoreksijom". Wow.
Vidi originalni članak

Kim Kardashian ponovno je uspjela napraviti nemoguće. Iskoristila je svoju Instagram platformu od 114 milijuna pratitelja da glorificira anoreksiju u seriji besmislenih InstaStory postova. Kim je vrlo vjerojatno bez razmišljanja objavila video klipove razgovora sa svojim sestrama u kojem joj komplimentiraju figuru, a Kim (i ovako opsjednuta svojim izgledom) jedva je dočekala da se pohvali. U jednom od videa jasno se čuje kako 21-godišnja Kendall govori starijoj sestri: "Ne, stvarno sam zabrinuta, ja mislim da ti ne jedeš. Izgledaš jako mršavo." Kim je na to momentalno odgovorila: "Mooooolim?! OMG, hvala ti!!". Hmmmm... Ne tako pametan odgovor, s obzirom na to da je prati preko 100 milijuna curica.

 

Komentari su se nastavili, a njezina sestra Khloé složila se i rekla "Nikad nisam vidjela mršaviju osobu. Izgledaš božanstveno." Oduševljena Kim stalno je govorila "O Bože, koliko komplimenata!" i "Molim vas, želim čuti još!".

U jednom od posljednjih klipova, Kim je rekla kako "uopće nije tako mršava jer ima ČAK 53 kilograma". Na to je njena sestra Khloe očito dobila potrebu da je "utješi" te joj odgovorila "da je to zato što je izgrađena od mišića" i da su njeni atributi poput "ekstenzija kose, stražnjice i grudi teški sami po sebi"

"Ona je savršeno zaobljena, doslovno je ovakva", govori Khloe i rukama pokazuje na oblik pješćanog sata. "Ali anoreksična je ovdje", govori i pokazuje na struk od Kim. "Ruke su joj bolesno tanke, prekrasna je." Kim je s osmijehom od uha do uha primala komplimente i cijelo vrijeme tražila još. 

Ako ove žene, koje su debelo prešle tridesetu, ne vide apsolutno nikakav problem u činjenici da anoreksičnost navode kao kompliment i to sve pred očima svojih 100 milijuna pratiteljica, onda zaista živimo u jednom dosta usranom dobu. 

Mnogo djevojaka na svijetu jednostavno je prirodno mršavije građe, zbog čega nitko ne zaslužuje biti ismijavan. Jednako tako, mršavost, a pogotovo poremećaj u prehrani, nikada ne bi trebao biti na popisu komplimenata koje daješ svojim sestrama i prijateljicama. Kada se poznata osoba javno veliča i komplimentira zbog gubitka kilograma i to uz komentare koji indiciraju da ima poremećaj u prehrani, šalje se nevjerojatno uznemiravajuća poruka svim djevojkama koje imaju problema s hranom ili svojim tijelom na ovaj ili onaj način. 

Reakcije na Twitteru logično nisu izostale:

 

 

 

Očekujemo od Kardashianka da razmišljaju o slici koju šalju u svijet, ako zbog ničeg drugog, onda zbog činjenice da su i same majke čak triju djevojčica... 

Posjeti Miss7.24sata.hr