Sve što treba znati o prvoj dami Hrvatske Sanji Musić Milanović ?

Pixsell/Sanjin Strukic
Vidi originalni članak
  • Iako supruga bivšeg premijera, Sanja Musić dosad je ostavila  dojam samozatajne osobe posvećene karijeri
  • Preuzimajući novu ulogu – onu prve dame, supruga novoizabranog predsjednika Zorana Milanovića budi sve veći interes javnosti
  • Znamo kako se upoznala sa suprugom, kako se ostvarivala u karijeri, ali i još pokoju zanimljivost

Kada je na pozornicu izašla kako bi dala potporu svome suprugu, novoizabranom predsjedniku Zoranu Milanoviću, Sanja Musić svojim je ukusnim i elegantnim odabirom outfita odmah dala naslutiti da ne radi o sasvim "običnoj" – prvoj dami.
Zanimljivim odabirom Sanja je zasigurno ukazala na slojevitost i razigranost dijela svoje osobnosti, dok su boje bile rezervirane za neverbalnu podršku svome suprugu. Iako je, ne sumnjamo, njezina potpora u aktivnim političkim godinama Zorana Milanovića bila neupitna, Sanja je pak odbila svoje ime vezati za politiku. Pomalo samozatajna, za to je imala vlastite razloge – vlastitu karijeru koju gradi dugi niz godina.

Liječnica i pobornica zdravog životnog stila

Naime, Sanja koja je djetinjstvo provela u Gračanima i Velikoj Gorici, već je u trećem razredu gimnazije maturirala da bi potom uzela stanku za putovanje u Australiju. Titulu magistrice medicinskih znanosti stekla je 1999. godine na Université Libre de Bruxelles, a doktorat joj je bio uručen jedanaest godina kasnije, na temu debljine odraslih u Hrvatskoj.
Njezin projekt 'Poligon za tjelesnu aktivnost školske djece' prepoznat i uvršten među 16 najboljih modela dobre prakse iz resora zdravstva i sporta. Iako je poznajemo već dugi niz godina zahvaljujući političkom angažmanu njezinog supruga, Sanju ipak prepoznajemo kao vrlo aktivnu zagovornicu zdravog stila življenja. Kod kuće, zato nema ladicu sa slatkišima, ne gricka čips ili smoki, a pije vodu iz slavine jer je zdravstveno ispravna.

Ljubav na prvi 'zajednički doček'

Atraktivna brineta iz obitelji hercegovačkog podrijetla svoju vezu sa Zoranom Milanovićem započela je u novogodišnjoj noći, na dočeku 1991, godinu u Bruxellesu, gdje je Milanović, kao mladi pravnik, tada bio u službi.
Ljubavne iskrice između tada mlade liječnice i pravnika već nakon tjedan dana rezultirale su vezom. Kako piše Večernji, na prvo zajedničko ljetovanje otišli su novcem koji je njezin suprug zaradio prodajući usisavače po kućama, a Sanja tvrdi da je to radio s istom strašću s kojom se bavi politikom.

- Tko mu iskrenije može reći nešto od mene? O svemu imam mišljenje i bez ustručavanja ću ga izreći. Uvijek sve “ogolim” do kraja. Zoran se nikad ne uvrijedi. Mi se dovoljno poznajemo - rekla je svojedobno u jednom od rijetkih intervjua, prenosi Gloria.

Njihova ljubavna strast okrunjena brakom u kojem su postali roditelji dvoje djece: Ante Jakova (21), studenta četvrte godine prava na Sveučilištu Groningen u istoimenom nizozemskom gradu, i Marka (15), učenika prvog razreda Klasične gimnazije u Zagrebu.

Novi angažmani

Sada, Sanja ima novu ulogu – onu prve dame. I dok ćemo u sljedećim godinama vjerojatno saznati ponešto više o njezinim stavovima, mišljenjima ali i modnom izričaju, do sada nam je ipak ponešto otkrila. Svoju sklonost prema neobičnom, pomalo umjereno avangardnom stilu razvila je do prepoznatljivosti. Uvijek opaženi outfit, Sanja nerijetko nadopunjuje statement nakitom ili modnim detaljem. I sve je to upakirano na razinu decentnog ukusa.

Kreativnost uz grupu Texsas

Kako bi što vjernije prenijela svoj modni izričaj, ova doktorica znanosti nerijetko će i sjesti za šivaću mašinu i sama napraviti komad odjeće. Da je u tome spretna i kreativna potvrđuje i osvojena prva nagrada na maskenbalu za kostime mačke i mačka koje je Sanja sama izradila.
Svoju kreaciju možda je nosila i na druženju s Michelle Obamom koja joj je, kao prvoj dami summita NATO-a, pokazala svoj kvart Chicaga. Naime, među pet odabranih dana za ovu inicijativu tadašnje prve dame Amerike, bila je upravo i supruga tadašnjeg hrvatskog premijera Sanja Musić Milanović.

Za ovu doktoricu znanosti nema mjesta ljubomori! Jednom je prilikom na novinarski upit smeta li joj to što se njezin suprug sviđa i drugim žena, kroz smijeh odgovorila kako to samo dokazuje njezin dobar ukus.

- Ako si ne vjerujemo, onda je bolje otići iz veze. A ja se jako ugodno osjećam u našoj - izjavila je svojedobno u jednom intervjuu.

Raspoloženje joj može podići glazba grupe Texas. Omiljeni joj je film "Veliko plavetnilo", a velika je ljubiteljica književnih uradaka japanskih pisaca.

Ljeti se na godišnjem odmoru najradije opušta u obiteljskom okruženju, u kući suprugovih roditelja na Krku. Idealan je to predah od Zagreba gdje s obitelji živi u dvoetažnom stanu od 127 četvornih metara u potkrovlju zgrade u centru.

Preuzimanjem nove dužnosti, Sanju ćemo se sigurno viđati u zanimljivim modnim izdanima koje s nestrpljenjem očekujemo.

Posjeti Miss7.24sata.hr