Sretan rođendan hollywoodskom miljeniku Leu DiCapriju!

themoviedb.org
Jedan od najuspješnijih glumaca današnjice slavi 42. rođendan, a mi smo se prisjetili nekih od legendarnih filmova
Vidi originalni članak

Kad pomislimo na Leonarda, ne možemo si pomoći a da nam kroz glavu odmah ne prođe Titanic. Tako je valjda svima... Nikada nećemo preboljeti Jacka i Rose i njihovu nevjerojatnu ljubavnu priču, a ovaj je film Lea zaista vinuo u neke nove glumačke visine. 

Možemo zahvaliti Jamesu Cameronu jer da nema njegove fascinacije potopljenim brodovima film nikada ne bi izašao, a od te 1997. godine svaki put kad ga gledamo je kao prvi. Ideju za film predstavio je pod nazivom "Romeo i Julija na Titanicu", a priznao je da su reakcije bile "Okeeeeej, trosatna ljubavna drama na brodu?!"... Nitko nije vjerovao u uspjeh filma, a osvojio je čak 11 Oscara. 

I Leonardo je ove godine napokon dobio Oscara za najboljeg glavnog glumca u filmu "The Revenant". Svijet je strepio kad se kuverta otvarala ne bi li Leo postao Oscarovac, što smo već dugo, dugo čekali. 

Izvedba u filmu je zaista bila odlična, ali s obzirom na to koliko puta mu je Oscar pobjegao za dlaku, nitko se nije htio previše nadati ovom dobitku. 

Devedesetih je Leonardo zaista puno obećavao, a sjećate li se filma "Dnevnik košarkaša"? Savršena priča o talentiranom klincu koju padne u pakao droge. Film je izašao dvije godine prije "Titanica", a baš u to vrijeme počelo je Leonardovo zlatno doba. 

Još jedan film koji je izašao (barem se tako čini) jako davno je i fenomenalni "Žal". Potpuno nerealna priča i nadrealno dobra glumačka izvedba Leonarda DiCaprija. 

Glumac definitivno dokazuje kako je njegova moć transformacije nevjerojatna, a jedan je od rijetkih hollywoodskih glumaca koji se tako dobro snašao u različitim ulogama. 

I ne, nismo zaboravili i na novije filmove poput "Vuka s Wall Streeta" ili "Django Unchained" za koje je Leonardo zaista trebao dobiti Oscara, ali to je sada jedna druga priča. 

U "The Wolf of Wall Street" igra nabrijanog poslovnjaka Jordana Belforta koji od novostečenog bogatstva "poludi", a ulogu je odigrao savršeno!

I za kraj još malo romantike... Sjećate se Romea+Juliete? 

Koliko ste tinejdžerskih propalih ljubavi isplakali uz ovaj film? Mi znamo da mi jesmo... puno.

Leonardo, sretan rođendan! 

Posjeti Miss7.24sata.hr