Srce Nicole Kidman je slomljeno. Mami Janelle odlazila je po savjete o ulogama, o odijevanju. Bile su bliske

Profimedia Foto: Profimedia
Vidi originalni članak
  • Nicole Kidman sinoć je napustila Veneciju, gdje je boravila zbog Filmskog festivala u Veneciji, nakon saznanja o smrti svoje majke Janelle 
  • Nicole tako nije niti stigla primiti nagradu za najbolju glumicu 
  • Nicole i njena majka Janelle bile su iznimno bliske što je glumica često i isticala. Osobito kroz objave na društvenim mrežama 

Glumica Nicole Kidman sinoć je zaprimila jednu od najgorih vijesti, onu da joj je umrla majka. Nicole se u tome trenutku nalazila u Veneciji, na Venecijanskom filmskom festivalu na kojemu je trebala primiti nagradu za najbolju glumicu u filmu 'Babygirl'. No, po saznanju te vijesti, odmah je otišla kući. Nagradu je umjesto nje primila redateljica filma koja je pročitala i Nicoleinu poruku u kojoj je rekla kako je u šoku te da mora otići svojoj obitelji, ali da je ova nagrada posvećena njenoj majci. 

Podsjećamo, Nicole je imala nevjerojatno blizak odnos s majkom, i više je puta isticala koliko velik je utjecaj Janelle imala na njezinu glumačku karijeru i kakva joj je podrška bila. Nicole je rođena u Honolulu i odrasla u Sydneyju uz voljenu mamu Janelle i tatu Antonyja, psihologa koji je preminuo 2014. i mlađu sestru Antoniju. 

Nicole je počela glumiti još kao tinejdžerica i uz podršku oba roditelja koji su sve ove godine bili uključeni u karijeru Oscarovke: Nicole je nedavno priznala da bi uvijek otišla po savjet svojoj majci, čak i kad su u pitanju bile uloge koje su joj nudili. A Janelle je pitala i za savjete o odijevanju, unatoč cijelom timu profesionalnih stilista koje je uvijek imala na raspolaganju. Rekla je tako jednom prilikom za magazin People: "Moja majka je još uvijek toliko je uključena u ono što nosim", a ispričala je i kako su upravo mama, ali i baka zaslužne za njezinu ljubav prema modi.

"Volim modu. Oduvijek sam voljela modu', rekla je govoreći na pop-up predstavljanju Planet Omega u New Yorku. "Kao djevojčica sam odrasla sam uz baku i mamu koje su obje voljela modu i znale šivati. Voljele su lijepu odjeću. Mogle su sašiti bilo što, prekrasnu odjeću. Gledala sam ih kako šivaju, vezu i pletu, heklaju. I mislim da kad odrasteš gledajući ljude u svom kućanstvu kako to rade, tada to voliš." 

Nicole se nikad nije ustručavala istaknuti povezanost s majkom Janelle, pa joj tako i odati počast na Janellin 82. rođendan. Na Instagramu je objavila galeriju fotografija obitelji s Janelle na rođendanskoj zabavi i napisala nekoliko slatkih riječi u opisu. "Sretan rođendan, mama. Toliko te svi volimo", napisala je Nicole. Također je mami čestitala rođendan s crvenog tepiha dodjele Oscara u Los Angelesu: "Danas je mojoj mami rođendan. Sretan rođendan, mama. Jako te volimo", rekla je Nicole u kameru.

"Napravili smo zabavu za nju kad smo se vratili u Sydney. Ona je srce naše obitelji, stoga te volimo, mama". Naravno, glumica nikad nije propuštala Janelle čestitati ni majčin dan prisjećajući se često trenutaka iz djetinjstva s mamom. Nicole je također izjavila da se osjeća privilegiranom što može vidjeti svijet očima svoje majke što ima pozitivan utjecaj na nju. "Mama mi daje priliku da svijet gledam očima 81-godišnje žene, svjesne, bistre, sa životnim iskustvom. To je tako korisno. Dio mene kao da ima 80.Volim sjediti s mamom na terasi uz šalicu čaja i pričati o životu."

Nicole je imala jednako blizak odnos sa svojim ocem Antonyjem. Bila je shrvana kad je umro od srčanog udara u rujnu 2014. u dobi od 75 godina. Iznenadna smrt njezina oca duboko ju je pogodila. "Smrt je došla iznenada, samo mi ga je uzela, nisam ga imala priliku njegovati, oprostiti se od njega. Bojim se ponavljanja takve situacije". Nažalost, ponovila se s njezinom mamom Janelle.

Posjeti Miss7.24sata.hr