Slatkica! Srednja škola objavila fotografiju 17-godišnje Amal Clooney

Profimedia/Instagram
Vidi originalni članak
  • Srednja škola u Buckinghamshireu u svom je letku objavila fotografiju 17-godišnje Amal Clooney 
  • Već tada se moglo vidjeti da će Amal izrasti u prekrasnu ženu
  • Osim što je vrhunska odvjetnica, također je i majka dvogodišnjih blizanaca te supruga Georgea Clooneya

Čitajući o Amal Clooney ne možemo, a da ne osjetimo strahopoštovanje prema ovoj ženi. Iako su mnogi od nas su čuli za nju tek kad je prohodala s jednom od najvećih svjetskih zvijezda, Georgeom Clooneyem, Amal divljenje zaslužuje prvenstveno kao moćna odvjetnica i aktivistica za ljudska prava.

Amal Alamuddin rođena je prije 41 godinu u Libanonu, a kad je imala dvije godine, njezina obitelj preselila je u engleski Buckinghamshire gdje je pohađala ekskluzivnu žensku školu 'Dr. Challoner's High School in Little Chalfont', piše The Mirror.

Na slici je tamnokosa Amal u crvenoj majici kratkih rukava u društvu kolegica iz razreda. Fotografija je snimljena 1996. godine kad je Amal imala 17 godina te je završavala gimnaziju, a pred njom je bio upis na studij prava na Oxfordu. 

The Mirror također prenosi da se kolege s kojima je Amal studirala prisjećaju kako je uvijek bila vrijedna djevojka koja je znala provoditi noći učeći u svojoj sobi i koja je neumorno sudjelovala u debatama o ljudskim pravima. Amalin prijatelj i kolega s koledža je rekao: ''Njezin nadimak na Oxfordu je bio 'Just Cause' jer su joj omiljena tema razgovora bila politika''. Srednja škola koju je pohađala nije zaboravila velike uspjehe svoje učenice te je prije dvije godine posebno istaknula Amal u svom letku. 

ŽIVOT Grbav nos, višak kilograma, akne... Ove cure su otvoreno progovorile o svojim 'manama' - i zašto se njima danas toliko ponose

Radila je na slučaju Enron, bila je savjetnica Kofiju Annanu u istrazi UN-a o zločinima u Siriji,  izabrana za članicu tročlane komisije UN-a koja istražuje povrede ratnih prava u Pojasu Gaze, zastupala žene iz plemena Yazidi koje su bile žrtve seksualnog zlostavljanja te genocida ISIL-ovih boraca... 
Amal javnost oduševljava i svojim modnim izborima koji su uvijek besprijekorni, bilo kad se pojavi sama ili sa suprugom, glumcem Georgeom Clooneyjem s kojim ima dvogodišnje blizance - Ellu i Alexandera.

Posjeti Miss7.24sata.hr