Princ Harry otkrio kako se borio s boli nakon majčine smrti: "Pio sam, drogirao se, samo da mi bude lakše..."

Bestimage /PIXSELL Prince Harry pio je i drogirao se kako bi prikrio bol nakon smrti majke
Vidi originalni članak
  • Vojvoda od Sussexa rekao je da je znao popiti tjednu količinu alkohola u danu kako bi se pokušao nositi s traumom majčine smrti
  • Princ Harry nastavio je otkrivati kako je bio sklon i alkoholu i uzimanju droga, te kako je u kraljevskoj obitelji "igrao ulogu"
  • "Ali u meni je vraški puno moje mame, osjećam se kao da sam izvan sustava - ali i dalje sam zaglavljen u tome. Jedini način da se oslobodite i pobjegnete je reći istinu", otkrio je

Vojvoda od Sussexa rekao je da je znao popiti tjednu količinu alkohola u jednom danu  kako bi se pokušao nositi s traumom majčine smrti, a također je bio spreman uzimati drogu kako bi se osjećao lakše, više od deset godina nakon što je umrla princeza Diana.

Vojvoda je razgovarao s američkom voditeljicom talk showa Oprah Winfrey u njihovoj novoj streaming emisiji o mentalnom zdravlju. Govorio je i o napadima tjeskobe i panike koje je imao kao stariji kraljevski član i svom iskustvu majčinog pogreba. Diana, princeza od Walesa, smrtno je stradala u automobilskoj nesreći dok su je fotografi progonili u Parizu u kolovozu 1997.

Razgovarajući s Oprah za Apple TV seriju The Me You Can't See, Harry je opisaodoba svog života od 28 do 32 godine kao "doba noćne more u svom životu", u kojem je imao napade panike i jaku tjeskobu.

Life&style Princ Harry otvorio dušu i otkrio traume iz djetinjstva: "Prošao sam kroz bol i patnju zbog oca princa Charlesa"

"Svaki put kad obučem odijelo i mašnu ... moram odraditi ulogu, pogledati se u ogledalo i reći, "idemo". Prije nego što sam uopće izašao iz kuće, oblijevao me znoj. Bio sam u načinu borbe ili leta." Dodao je: "Bio sam voljan piti, bio sam spreman uzeti drogu, bio sam spreman pokušati i raditi stvari zbog kojih sam se osjećao lakše".

Rekao je da bi petkom ili subotom navečer znao popiti alkohola za tjedan dana, "ne zato što sam uživao, već zato što sam pokušavao nešto prikriti". Princ Harry ponosno je hodao iza lijesa svoje majke na njenom sprovodu, zajedno sa svojim bratom, ocem, ujakom i djedom. "Za mene sam najviše ostao u sjećanju zvuk kopita konja", rekao je. "Bilo je to kao da sam izvan svog tijela i samo hodam radeći ono što se od mene očekivalo. Pokazujući desetinu osjećaja koje su pokazivali svi ostali: ovo je bila moja mama -  drugi je nisu nikada ni upoznali."

Princ (36) vodio je kampanju za normalizaciju rasprava oko mentalnog zdravlja i nedavno je počeo detaljno govoriti o svojim osobnim iskustvima. U ožujku je Oprah s njim i suprugom Meghan razgovarala o njihovom životu u kraljevskoj obitelji i njegovom utjecaju na mentalno zdravlje.

Meghan Markle dobila je milijune predujma za svoju knjigu o ocu i sinu: "Imaju puno životnih troškova..."

I u podcastu prošlog tjedna, princ Harry rekao je da je odlučan "prekinuti ciklus boli" u svom odgoju sada kada je roditelj vlastite djece i podijelio je da je otišao na terapiju. Vojvoda je rekao da je najsretnije vrijeme u životu bilo njegovih 10 godina u vojsci, jer za njega nije postojao "poseban tretman". Napustio je vojsku u dobi od 30 godina, a buduću suprugu Meghan upoznao je na slijepom spoju godinu dana kasnije.

Stars Jedno ime je veliki favorit za kćer Harryja i Meghan, ali upravo se pojavilo novo ime koje zvuči - neodoljivo

Vojvoda je rekao da su mu članovi obitelji prethodno rekli "samo igrajte igru ​​i život će vam biti lakši". "Ali u meni je vraški puno moje mame", rekao je. "Osjećam se kao da sam izvan sustava - ali i dalje sam zaglavljen u tome. Jedini način da se oslobodite i pobjegnete je reći istinu."

Posjeti Miss7.24sata.hr