Priča o ikoničnoj kožnoj jakni Sandy iz Briljantina: Olivia ju je donirala, tajanstveni fan masno platio pa vratio jaknu

paramount pictures Kožna jakna iz filma Briljantin
Vidi originalni članak
  • Kultni film 'Briljantin' poznat je, osim glazbe i plesa, po 'cool' načinu odijevanja glavnih glumaca, a crne kožne jakne iz filma postale su bezvremenski komad odjeće  
  • Kad je kultna crna kožna jakna Olivije Newton-John iz filma 'Briljantin' prodana za 243.200 dolara (oko 1.780.000 kuna) na dobrotvornoj aukciji, Grammyjem nagrađena pjevačica i glumica vjerojatno je mislila da je zauvijek ostala bez nje
  • Međutim, anonimni obožavatelj misteriozno je vratio legendarnu „Grease“ jaknu Oliviji Newton-John

Godine 1978., klasični glazbeni film 'Briljantin' pridobio je vojsku obožavatelja svojim zaraznim melodijama i slatkom tinejdžerskom romantikom. Originalne pjesme, plesni pokreti, fraze, pa čak i jedinstveni odjevni komadi postali su sinonim za 'Briljantin'. Zanimljiva je priča oko jednog posebnog predmeta iz filma, jakne koju je nosila Olivia Newton-John.

Stars John Travolta dirljivim riječima se oprostio od Olivie Newton-John: "Bio sam tvoj od prvog trenutka"

'Grease' jakna koju je Olivia Newton-John nosila bila je značajna za kraj filma

U filmu 'Briljantin' Newton-John tumači slatku djevojku po imenu Sandy. Plavokosa dobrica zaljubljena je u školskog kolegu u kožnjaku po imenu Danny, kojeg glumi John Travolta.

Na vrhuncu filma, Danny mijenja svoj izgled kako bi pridobio Sandynu pozornost, dok se Sandy oblači u crnu kožnu odjeću kako bi Dannyju zavrtjela glavom. U naletu uzbuđenja tinejdžeri su otpjevali posljednju pjesmu i otplesali plesnu točku, 'You're the One that I Want', a Sandy i Danny su otišli u kabrioletu.

Jakna koju Sandy nosi u sceni postala je jedan od najlegendarnijih komada garderobe iz filma. 

Olivia Newton-John prodala je poznatu jaknu na aukciji u dobrotvorne svrhe, ali onda joj je iznenada vraćena

Najpoznatija uloga Newton-John pred kamerama bila je Sandy u filmu 'Briljantin'. Ali, izvan kamera, postala je svjetionik nade za one koji su preživjeli rak. Glumica i filantrop otvoreno je govorila o svojoj dijagnozi raka, uključujući i treću rundu bolesti. Također je osnovala 'Olivia Newton-John Cancer Wellness & Research Center' u Australiji, tj. Melbourneu, svom rodnom gradu.

U prikupljanju sredstava za centar za rak prodala je na aukciji osobne predmete u vrijednosti od 2,4 milijuna dolara, uključujući suvenire iz filma 'Briljantin'. Prema NBC-u, pobjednička ponuda za čuvenu kožnu jaknu koju je Sandy nosila na kraju filma iznosila je 243.200 dolara. Vijesti su također izvijestile da je pobjednik ponude u međuvremenu vratio jaknu Newton-John.

Tajanstveni pobjednik aukcije, koji želi ostati anoniman, predao je jaknu Newton-Johnu pred kamerom. U videu, sa zamagljenim licem kako bi prikrio svoj identitet, vratio je jaknu u kutiji prekrivenu jarko ružičastim omotom za poklone i ponudio ovo objašnjenje:

“Ova jakna pripada vama i kolektivnoj duši onih koji vas vole, onih kojima ste soundtrack njihovih života. Ne bi trebala stajati u ormaru milijardera zbog hvalisanja u country klubu. Iz tog razloga je ponizno i s poštovanjem vraćam njenoj pravoj vlasnici, a to ste vi.“

Posjeti Miss7.24sata.hr